Re: OSVČ a žokej( koníček)
>>Dobry den, prosim o pomoc.Klient se mne zeptal, zda
>>si muze dat do majetku kone na kterem jezdi .Ma
>>zalozene obcanske sdruzeni...Muze kone používat jeko
>>reklamu
>>pro svoje podnikani?
>
>V čem podniká? Prodává potřeby pro jezdce a koně? Nebo
>provozuje stáj? Vyrábí doplňky do krmení? Provozuje
>prádelnu koňských dek?
>Prave ze ne, je malir, naterac, ale tvrdi mi, ze to ostatni zokejove(amateri) tak delaji a ja jsem nikde na internetu nenasla nejaky odkaz na paragraf....Dekuji.
Popsal mi to takto: 10 let má koně,na kterém jezdí "nějaké amatérské závody" a má založené občanské sdružení,kde ten kůň figuruje.Chtěl by si,jako plátce DPH,uplatňovat do nákladů svého ofiko podnikání FO výdaje za krmení atd...na oplátku by ten kůň nesl reklamu(na nějaké součásti výstroje??) na jeho podnikání.Víc k tomu nevím a pořád na netu hledám:=)
Takže kůň je v majetku sdružení?
Jak to cítíte sama? Má klient takové přijmy, aby, co se daní týká, "utáhl" vlastního koně, náklady na ustájení, náklady na krmení, náklady na veterináře, náklady na čištění zubů, náklady na vybavení koně, náklady na vybavení pro jezdce,.. ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2014 12:14
Dobry den, prosim o pomoc.Klient se mne zeptal, zda si muze dat do majetku kone na kterem jezdi .Ma zalozene obcanske sdruzeni...Muze kone používat jeko reklamu pro svoje podnikani?