Re: co má povinost doložit a.s. k závěrc
Malá a.s., dokládali jsme R + V + P
Výroční zprávu ani přehled o peněžních tocích po firmě pracovníci FÚ dále jako přílohu DP nechtěli. Nevím, zda to je či není ale správně.
Re: co má povinost doložit a.s. k závěrc
co je třeba k závěrce najdete v zákoně o účetnictví
jako a.s. musíte sestavit v plném rozsahu, nelze zjednodušené
§18
Účetní závěrka může zahrnovat i přehled o peněžních tocích nebo přehled o změnách vlastního kapitálu. Vybrané účetní jednotky sestavují přehled o peněžních tocích a o změnách vlastního kapitálu vždy, pokud k rozvahovému dni a za bezprostředně předcházející účetní období splní obě kritéria uvedená v § 20 odst. 1 písm. a) bodech 1 a 2.
§ 21 Výroční zpráva
(1) Účetní jednotky uvedené v § 20 odst. 1 písm. a) až d) jsou povinny vyhotovit výroční zprávu, ....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2014 13:15
Dobrý den,
prosím o dotaz. Snažím se někde v zákonech najít, co má povinost doložit a.s. k účetní závěrce. Nejsem si jistá peněžním tokem a výroční zprávou. Nevíte někdo, co musí a.s. splnit?
Zpráva o vztazích mezi ropojenými osobami je mi jasná a zbytek nevím.
Ještě stále pátrám, jestli se někde na DPPO uvádí spojení se zahraničními osobami. Asi jsem to na EPu přehlédla, ale podle mě to tam snad v minulosti bylo.
všem děkuji za čas,který mi takto věnujete.
Děkuji za rady