Re: Účtování HV při uplatněné ztrátě z m
Většina účetních programů "překlopí" hospodářský výsledek z jednoho roku do druhého sama. Takže ani neni nutno ručně účtovat přes účet 7x
Účetní zisk zaúčtujete podle rozhodnutí valné hromady. Společníci si mohou zisk nechat vyplatit, nebo ho dát na rezervní fond, nebo na účet nerozděleného zisku, nebo s ním pokrýt ztrátu minulých let. Takže účetní s tím dále pracuje, až když má zápis z Valné hromady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2014 14:22
Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu jak postupovat v případě kdy vyjde VH kladný ve výši 20053 Kč a já na tuto částku uplatním ztrátu z roku 2009.
Jak mám prosím Vás dál postupovat? Když bych na to neuplatnila ztrátu, tak bych vypočtenou daň z příjmu zaúčtovala a pak bych teprve udělala výkaz zisku a ztrát a rozvahu. Ale v tomto případě nevím co s tím udělat, když se daň neplatí vůbec díky uplatněné ztrátě. Jaký je v tomto případě postup účtování. Děkuji moc.