Re: Pracovní poměr a DPP
Dvě ze tří. Ještě nejde stále relevantně odpovědět.
U jednoho nebo u více zaměstnavatelů? Období?
Omlouvám se, dohoda o provedení práce je u jiného ztele než prac.poměr v období 2013. Příjmy z dohody činí za rok 100 000 Kč. Jsem z toho zmatená a nevím co s tím z hlediska ročního zúčtování. Zahrnout do příjmů nebo nezahrnout?Díky moc za pomoc :-)
Vyžádáte si od obou zamstnavatelů Potvrzení o výši zdanitelných příjmů 2013. Mají 10 dnů na vystavení, takže moc času už není.
Dále si zpracujete přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 2013 (ne roční zúčtování). "Potvrzení" budou činit přílohu daňového přiznání. Podáte na svůj finanční úřad podle místa bydliště. Kopii DP si necháte při podání originálu potvrdit a uschováte.
K vyplnění DP se mi osvěčil formulář na EPO
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/form/form_uvod.faces?CPodani=239743253
Je tam průvodce, protokol chyb, tisk v pdf (úplný opis tisku)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2014 19:50
Dobrý den, pokud mám hlavní pracovní poměr a dohodu o provedení práce, jak je to s ročním zúčtováním?? Děkuji.