Re: FA přijatá není v dph 4.Q 2013?Co s
Já jsem to pochopila tak, že jste si u faktury kde bylo DPH 0 uplatnila nějaký odpočet DPH ...tedy neoprávněně a jediný správný postup je Dodatečné DP do 4Q - a může jich být kolik chce .
A samozřejmě můžete si ji odečíst v 1Q 2013 ... ale správně to nebude ...otázka je kdo na to přijde, je to na Vašem rozhodnutí
Re: FA přijatá není v dph 4.Q 2013?Co s
Hlavně to nezapoměňte na FÚ zdůvodnit, podat dodatečné daňové přiznání na nižší daňovou povinnost či vyšší daňový odpočet není jen tak. V případě dodatečného daňového přiznání směrem dolů zákon pouze jeho podání umožňuje, ale za podmínek stanovených daňovým řádem a dalšími zvláštními předpisy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 3. 2014 9:38
Dobrý den,
prosím o radu.Firma s.r.o. vedeme podvojné účetnictví. Nyní jsem zjistila, že se mi do 4.Q.2013 DPH natáhla FA přijatá s nulou, bohužel částka tam ve skutečnosti je. Chtěla bych poradit. Vzhledem k tomu, že jsem již dělala dodatečné daňové přiznání za toto čtvrtletí, můžu si tuto fakturu zaúčtovat v lednu 2014 s odpočtem DPH? Uhrazena nebyla. Je to faktura od fyzické osoby, plátce DPH. Moc děkuji. HL