Re: neuhr."nemocenská"-okamžité zrušení
1. Dne 17.3.2014 ano
2. Nikoliv výpověď - okamžité zrušení pracovního poměru, ale okamžité zrušení pracovního poměru
3. Nikoliv odstupné, ale náhrada mzdy
4. Nikoliv 1měsíční, ale ve výši odpovídající výpovědní době (pokud ji smluvně neprodloužili, tak výp. doba je dvouměsíční).
Nj, a co když tedy zaměstnavatel nepřevezme 17. ráno, manžel to pošle poštou-doporučeně a on odpoledne příjde s penězma, že mu tu nemocenskou raději doplatí? Jak se může manžel bránit a trvat na okamžitém ukončení PP?
ještě jednou děkuji
Aby účinky okamžitého zrušení PP nastaly, musí být příslušná písemnost doručena, což by se v tomto případě nestalo. Já jsem myslela, že dotyčný stojí o zaměstnání, nikoliv že bude "trvat na okamžitém zrušení PP". Právní fikce doručení je upravena pouze pro případ, že písemnost odmítne zaměstnanec, nikoliv zaměstnavatel. Jak jsem psala, stačí doručit komukoliv, kdo je ze zaměstnanců ochoten písemnost převzít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 3. 2014 10:19
Dobrý den,
zaměstnavatel dosud nevyplatil manželovi náhradu mzdy (za nemoc) za leden 2014 a zatím ani neposlal potřebné lístky na ossz :-(
Obracím se na vás s dotazem, zda v pondělí, resp. 17.3.2014 manžel může dát zaměstnavateli výpověď-okamžité zrušení pracovního poměru z důvodu nevyplacené mzdy a náleží mu odstupné (pracuje od r.2013, tak 1měsíční)?
Děkuji