Re: Živnostník a nezaměstnaná ! nechápu
Pokud uplatníte výdaje paušálem, pak neuplatníte daň.zvýhodnění. Musel by jste vykázat skutečné výdaje, pak můžete uplatnit.
Je to úprava zákona, kterou dělali lidé, kteří o praxi nevědí nic. Včera jsem řešil problém s ženou, samoživitelkou. má dvě děti, příjmy z podnikání jí stačí jentaktak. Když zdaníme paušálem, přijde o 26 000,- které by jí sakra pomohli.
Když zdaníme řádnýma nákladamadoplatí soc+zdr+daň - 35000,- Kč
super pomoc rodině s dětmi...
Souhlas, to máte jako když je žena na mateřské a manžel celý rok 2013 na UP, o přídavky se žádá v září 2013 a posuzuje se rok 2012, kdy on pracoval, takže nedostali nic, neuplatní si ani slevu na dítě, není z čeho. Takže když je jim nejhůř, přišlápneme je ještě do bahna....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 3. 2014 13:37
jsem živnostník a vedu paušál. - tesař 80%. moje manželka byla celý rok nezaměstnaná. -vedena na pracovním uřade. máme jedno dítě. rozumím tomu dobže, že ani jeden z nám nedostane bonus na dítě za celý rok?