DP datovou schránkou a"chybějící" podpis
Volali z FÚ klientovi, že v daňovém přiznání není podepsaná žádost o vrácení přeplatku na dani. Ta správná kolonka sice vyplněna byla, komplet, ale účetníkům chyběl ten druhý podpis na stránce. Paradoxem je, že "chyběl" i ten první podpis. Ani tam nemohl "fyzicky" být, protože klient posílal své daňové přiznání xml svoji datovou schránkou.
Nepodařilo se mi přijít na to, jak dvakrát podepsat jeden soubor xml při poslání datovou schránkou. Nevíte někdo :-( ?
Re: DP datovou schránkou a"chybějící" po
Klient je klient, takže znovu napsána žádost o vrácení přeplatku ve formě dopisu. Vytisknuto, podepsáno, naskenováno, uloženo v pdf. V EPO vloženo jako příloha do Obecné písemnosti + ještě celý text překopírován do písemnosti. Posláno celé datovou schránkou.
Čekáme na ohlas. Tedy na přeplatek :-)
Přitom vloni to vše proběhlo OK, asi se teď změnila správkyně daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 3. 2014 11:35
S ohledem na množící se diskuze o tom, co FÚ chce za "doklady" mě napadlo, co by se stalo, kdyby člověk jejich první telefonickou výzvu ignoroval. Pohovořil, odkýval, ale nedodal. Jestli je jejich povinnost vyzývat písemně nebo jak to vlastně je. Z jiných úřadů (konkrétně stavebního) mám ověřeno, že do telefonu si toho navymýšlí, ale když mají nějaký prokazatelně blábol hodit na papír, většinou už se zamyslí (nebo jim to někdo vyšší kontroluje) a najednou to vlastně nepotřebujou, protože nemůžou najít §, podle kterého to mají chtít.
Zkoušeli jste někdy tímto způsobem vzdorovat?
Děkuji za názory