Re: faktura s přenesenou daňovou povinno
V roce 2013 mám v nákladech jako nevyfakturovanou v plné výši včetně DPH. Dávala jsem ji tam v únoru, kdy jsme zjistili, že byla oprava. Částku jsme znali. Ale nevěděli jsme, že půjde o PDP. Dodavatel fakturu vystavenou v prosinci zaslal až teď, kdy zjistil, že neplatíme... Vedení nechce opravovat přiznání k DPPO ani dávat dodatečné k DPH. Prý to mám nechat do přiznání k DPH za únor...
Nelíbí se mi to, ale nepřesvědčila jsem je. Jsou srozuměni s případnou pokutou (cca 500,- Kč, když odvod DPH by byl pouze 1 600,- Kč). Bylo by to pro ně moc práce. Tak to bude problém pro mě, pokud přijde kontrola...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 3. 2014 16:39
5. března mi došla faktura - DUZP 21.12.2013,vystavená v režimu přenesené daňové povinnosti. - bohužel nemáme nárok na odpočet, jen odvádíme daň.
DPH za rok 2013 je dávno podané, DPPO je připravené k odeslání....?
Moc prosím o radu, jak postupovat při zaúčtování. Předpokládám, že musím dát do roku 2013, ale nevím jak nejlépe ošetřit.