Re: Daň.přizn.-manželka na RD - úvěr
Nárok na odpočet na manželku máte pokud po celý kalendářní rok žijete ve společné domácnosti s manželem a máte příjem menší než 68 tisíc Kč, rodičák se do toho nepočítá a pokud peněžitá pomoc v mateřství za prosinec nepřesáhla 68 tisíc hrubého a neměla jste jiné příjmy během roku, tak pak by nárok manžel mít měl.
S úvěrem, bohužel, neporadím.
Re: PROSÍM !Daň.přizn.-manželka na RD -
S úvěrem jako takovým taky neporadím, nejsem si jistá i když si myslím, že manžel uplatnit může. Já sama bych úrok do přiznání uplatnila, doložila potvrzení o úrocích, smlouvu a výpis z katastru a počkala bych si, jestli mi to finanční úřad uzná, nebo ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 3. 2014 8:37
Dobrý den, chtěla bych se zeptat a konzultovat.
Daňové přiznání dělá manžel. Od 1.1. do 1.12.2013 jsem pobírala rodičovský příspěvek a od 2.12. do 31.12.2013 jsem pobírala peněžitou pomoc v mateřství.
Může si manžel na mě uplatnit v daňovém přiznání slevu ?
Dále máme úvěr ze stavebního spoření. Majitelem účtu jsem já, účastníky smlouvy jsme já a manžel. Na moje jméno přišlo potvrzení o zaplacení úroků ve výši 38.000 Kč. Může si tuto částku uplatnit v daňovém přiznání manžel ?
Děkuji. MJ