Re: Ukončení leasingu
pokud je částka do 40 tis. můžete zaúčtovat 2 způsoby - buď, jak navrhujete, 022/082 a např. 2 roky účetně odepisovat (účetní=daňové a uvádějí se do tabulky B b) ř. 12 DPPO) nebo na 501 a vést v podrozvaze
pokud jste plátci účtujete pouze základ daně (u vás zřejmě částka 1000,-)
Můžu se Vás Alli ještě zeptat, je to také trochu k tématu - firma má od FO pronajaté nákladní auto za měsíční paušál - s tím, že ho v budoucnu možná odkoupí, účtovala by jste toto nájemné na 518 nebo na podrozvahový účet? Děkuji :)
:) tak to jsem ráda za někoho se stejným případem :) Už jsem se dopředu dívala jak to bude při případném prodeji a docela se mi protočily panenky, nevím, zda už jste to také řešila ale z toho co jsem našla, pokud není prodejní cena vyšší než zůstatková v případě odepisování, všechny předchozí nájmy se musí dodanit a přičíst k ceně prodejní a ta celá se bude odepisovat - nemáte s tím už zkušenost?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 3. 2014 9:39
Dobrý den,
chtěla bych slyšet názor na můj problém. Ve firmě máme auta, které jsou na leasing. Během roku 2013 nám některé leasingy skončily a auta bych měla zaúčtovat do majetku firmy 022/082. Jako poslední nám přišla zálohová faktura na 1200,-- vč. DPH. Otázkou je, jakou částku zaúčtuji na výši zmíněnou předkontaci?! Celkovou částku leasingu?
Děkuji za odpověď, opravdu si nevím rady.
Lenka