Re: Daňová evidence-výdaje paušálem-zápo
Nerozumím, co v bance kam uvádíte?
Pokud myslíte v účetním software "zaúčtování" banky, tak ano, plusem cenu za služby a mínusem provizi.
Re: Daňová evidence-výdaje paušálem-zápo
>>>>Prosím, podnikám v masérských službách. Klienty na
>>>>rozjezd získávám pomocí slevového postálu Slevomat.
>>>>Měsíčně mi pošlou vyúčtování za uplatněné vouchery,
>>>>kde si
>>>>ale rovnou započtou svoje provize a na účet mi dojde
>>>>už takto ponížená platba. Jak mám prosím toto
>>>>vyřešit,
>>>>když chci uplatňovat výdaje paušálem? Můžu třeba
>>>>pohyby v bance dát podle skutečnosti, ale vedle dát
>>>>příjem
>>>>zahrnovaný celý, včetně provize? Nebo můžu to "nechat
>>>>být" a přiznávat jen částku připsanou na účet??
>>>>Poradíte prosím někdo? Děkuji
>>>
>>>Vašim příjmem je celková cena za službu, včetně
>>>provize slevového portálu.
>>Takže v bance musím příjem uvést před odečtením
>>provize,... Děkuji, vím, že když uplatňuji paušál,
>>nesmím
>>uplatnit nic dalšího...
>
Máme stejný problém, jsme paušalisti a vedeme daňovou evidenci. Chápu je funguje účtování u Finančního účetnictví a skutečných nákladů. A je to naprosto logické, ale u paušálních výdajů to tak jasné není.Přece nemůžu dát do příjmu částku vč. provize. To by mi potom nesedělo s pohledávkami. Např. zákazníkovi vystavím fakturu na 1000 Kč vč . provize, ale na účet mi fyzicky přijde jen úhrada 800 Kč, takže mi chybí neuhrazená pohledávka na 200 Kč. Kdybych měla podvojné účetnicví, tak tak si pohledávky vyruším s náklady ale u paušálu to nejde.
>Nerozumím, co v bance kam uvádíte?
>Pokud myslíte v účetním software "zaúčtování" banky,
>tak ano, plusem cenu za služby a mínusem provizi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 3. 2014 14:02
Prosím, podnikám v masérských službách. Klienty na rozjezd získávám pomocí slevového postálu Slevomat. Měsíčně mi pošlou vyúčtování za uplatněné vouchery, kde si ale rovnou započtou svoje provize a na účet mi dojde už takto ponížená platba. Jak mám prosím toto vyřešit, když chci uplatňovat výdaje paušálem? Můžu třeba pohyby v bance dát podle skutečnosti, ale vedle dát příjem zahrnovaný celý, včetně provize? Nebo můžu to "nechat být" a přiznávat jen částku připsanou na účet?? Poradíte prosím někdo? Děkuji