Re: daňový bonus
Máte za rok 2013 vyšší příjem jak 48.tis.Kč
Takže dle mého názoru máte nárok na daňové zvýhodnění na všechny děti (vlastní i dítě v péči, která nahrazuje péči rodičů / § 35c zákona o daních z příjmu)
Samozřejmě pokud na ně neuplatňuje daňové zvýhodnění někdo jiný a pokud jsou splněny další podmínky (studující dítě atd.)
Ano, podepsané prohlášení jsem měla u druhého plátce, kde mám ale výdělek pouze těch 5000.
Děkuji vám oběma za odpovědi.
Přesně tak, v roce 2013 jste dostávala měsíčně méně nejen o bonusy, ale i o sraženou zálohovou daň, a čekala jste celý rok, než vám to FÚ vrátí. Od letoška už si do daňového přiznání můžete zahrnout i srážkovou daň, tak že bych zrušila podpis prohlášení poplatníka u zaměstnavatele s menším příjmem a podepsala ho na ÚP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 3. 2014 16:09
dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli si opravdu mohu uplatnit dań.bonus na děti, pokud jsem na mateřské dovolené s dítětem, které mi bylo svěřeno do pěstounské péče. Mám smlouvu na domácí práci, kde uplatňuji slevu na poplatníka,ale neuplatňuji slevy na děti. Mohu si to vyúčtovat za celý rok při ročním vyúčtování? A mohu uplatnit daň.bonus i na svěřené děti?
Pro přehled píši i údaje z potvrzení:
ze smlouvy na dom.práci mám potvrzení na 5 240 a od ÚP mám potvrzení na pěstounskou péči ve výši 72 000, 24 480 úhrn pojistného a zaplacené zálohy na dani 14 580. Pokud nebudu uplatňovat daň.bonus vrátí mi celou výši zaplacených záloh na daň, ale příjem přesáhl polovinu minimální mzdy, proto si myslím, že bych měla nárok i na uplatnění daň. bonusu, mám vlastní 4 děti + 2 děti v pěstounské péči.
Děkuji za váš názor.