Re: ZP a přehled
To jste neuvedla, takže ke kterému datu přerušil podnikání? Pokud k 31.1.2013, tak únor nebudete do přehledu uvádět.
Podnikání má přerušené od 4.2. do 31.12.13 a registrovaný na ÚP je dokonce až od 7.2. a přesto mu OSSZ na únor už platbu nepředepsala a jako OSVČ ho v únoru vůbec neeviduje, takže jsem přehled na OSSZ udělala podle toho, jak mi dal ty své papíry co tam dostal a u ZP pojišťovny nevím, zda to mám udělat podle OSSZ a nebo podle toho, jak se to "dělat má" na únor mu minimál ještě stanovit.....
Když šel na Úřad práce, tak po něm určitě chtěli potvrzení z OSSZ. Na tom potvrzení by mělo být uvedeno, do kdy podnikal, resp. tam potvrzují, že OSVČ byla v evidenci jako osoba samostatně výdělečně činná v době od xx do xx.. Máte toto potvrzení k dispozici? Toto potvrzení požadují i na zdravotní pojišťovně v případě, že se přerušení neoznamuje na živnostenském úřadu.
Nebo nahlašoval přerušení na živnostenském úřadu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 3. 2014 20:33
Dělám přehled pro OSVČ, který přerušil živnost a šel na úP,, přerušení ŽL má má od 4.2.2013-30.4.2013, mám mu únor započítat jako výkon OSVČ a platbu z minimálu nebo ne, když už za něj byl plátcem pojistného i stát, ale ne hned od1.2. ale až od 4.2. ???