Re: odvody společníka, jednatele s.r.o
Jednatel nemusí pobírat odměnu. s.r.o. nemusí mít zaměstnance a jeho majitel může pouze rozdělovat vzniklý zisk. Vaše sociální a zdravotní pojištění bude nadále hrazeno z hlavního pracovního poměru. Jen si pročtěte současnou pracovní smlouvu - může se tam něco říkat o zákazu konkurence, o nutnosti hlásit to, že jste se stal jednatelem jinde atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 3. 2014 13:18
Dobrý den,
rád bych se poradil ohledně toho: jsem řádně zaměstnaný na HPP, zároveň chci založit s.r.o, kde jediným společníkem a jednatelem budu já. Společnost bude řádně obchodovat (nakupovat, prodávat). Zajímá mě jakým způsobem budu nebo nebudu účasten já osobně na zdravotním a sociálním pojištění, jelikož jsem zaměstnán nepobíral bych ani odměny za vedení sro (nevím jestli to není povinné ze zákona mít nějakou odměnu). Děkuji za vaše rady a poznatky z praxe.
Franto