Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 3. 2014 14:28
prosím .... pokud koupíme byt, je tam určitá našetřená částka na správu domu, kterou platil předchozí majitel. My pak tuto platbu převezmeme a měsíčně platíme jistý obnos zahrnující Teplo, vodu atd. a mimo jiné i "fond oprav". Vyúčtování služeb nám chodí automaticky, vyúčtování dl. zálohy ("fond oprav") si musím vyžádat. Nicméně nevím si rady s účtováním. Přijde mi dané vyúčtování kde je rozepsán Počáteční zůstatek, předpis, čerpání a konečný zůstatek. Co když je čerpání vyšší, než byl náš roční "příspěvek"? Např. za rok pošleme 10tis, ale dle rozpočítání naše BJ utratila na správě 20tis., do nákladů si dám oněch 10tis, neboť sem víc nedala, ale jak tomu bude příští rok??
Opět zaplatím 10 tisíc za rok a čerpání bude na konci 0, tudíž si nic do nákladů nedám. Kdyby se to takhle opakovalo 4 roky - tak jsem zaplatila 40tis, ale odepsala si během 4 let pouze 20tis. Co by se stalo pak při prodeji bytu. přeci jsem jako firma vynaložila peníze na nákup BJ a následně přispívala na dl. zálohy, ale nikdy si je - pokud se nevyčerpaly nemohla dát do nákladů a tudíž se nepromítly v přiznání.
Mnohokrát děkuji
G