Re: účtování trenéra ve fitness
Nevím přesně, ale on tvdí, že tam zaměstnaný není, zřejmě nechtějí odvádět sociální a zdravotní a musel si nechat udělat ŽL na tuto činnost. SP a ZP si platí sám. Já jsem se s tím ještě nesetkala, to může Potvrzení o zdanit.příjmech nahrazovat fakturaci? To roční vyúčtování plateb z nájemního vztahu je rekapitulace tržeb toho trenéra za celý rok 2013, pouze jeho rekapitulace tržeb, nic víc tam není, jen vypsané tržby za jednotlivé měsíce trenéra. To lze dle §6 dát pouze příjmy a dle §7 pouze výdaje?Podnikatel tvrdí, že mu nájemné strhávají z příjmů a pak mu vyplatí zbytek. Tak nevím, jak to do přiznání dát, žádnou fakturu za pronájem nemá.
To nemá co dělat se zkušenostmi. Když nevíte přesně, nemůžete mu dělat DP. Má s nima snad nějakou smlouvu, ne? Klienti platí fitku a fitko mu dává procenta nebo jak to má? Bez těchto informací se nehneme. Ale do § 6 to nepatří docela určutě.
Souhlas, § 6 v žádném případě, dle dostupných informací. Měl by mít smlouvu a minimálně pokladní doklady nebo výpisy z banky, kde má připsané své honoráře.
Dále také nechápu to potvrzení o zdanitelných příjmech, to je asi jen omyl..... protože jestli to chápu správně, své honoráře má uvedené v přehledu tržeb.
Klienti platí fitku a fitko mu dává procenta.Z výplaty mu strhávají za pronájem.Chápu to tak, že mu z rekapitulace tržeb v Ročním vyúčtování z nájem. vztahu strhli nájemné a na Potvrzení o zdanit. příjmech pak je částka příjmu ke zdanění. Vyžádám si od něj b.v. a příjm. doklady a smlouvu. Nebo ať mi to vypíše, pokud to platil z jiného účtu než k podnikání (ten nemá).Nechápu to potvrzení o ZP.
To taky nechápu ale domnívám se, že mu to vystavili
namísto součtu honorářů, které si za rok vydělal, ale nebrala bych to za bernou minci pro vyčíslení příjmů, nevíte, jestli tam počítali tržby skutečně vyplacené v roce 2013 a nebo třeba jestli mu prosinec nezaplatili až v lednu. A dle mého názotu faktury vystavovat nemusí, mohou ho vyplácet na základě smlouvy, ale asi by měl mít
njak vyčíslena ta prcenta. Např. v dubnu přišlo 1500 lidí po 200 Kč, to je 30.000 Kč a z toho podíl 25%ˇje 7.500 Kč. Dále by Vám měl dát doklady o úhradě, protže v DE je důležité datum platby, že. A já nevím, asi by mohl mít i další doklady, nějaké cvičební oblečení, boty atd. A nebo spočítejte, jestli nevyjde lépe uplatnit výdaje %.
Počítají podle mě honor.vypl.za r.13. a vyplácí ho na zákl.smouvy a nájem.strhávají pravid.z příjmů.Dala bych do DP dle§7 příjmy z Potvrz.o ZP, něj.paragony za cvič.oblečení a požádala ho, aby mi vypsal částky, které proběhly na účtě (nemá podnik.ú.)s datumy.A nebylo by jednodušší udělat výdaje % z příjmů a zahrnout částku rekapitulací tržeb do příjmů.
:o) psala vjsem vám, ať to propočítáte, co vyjde lépe.... Ale pokud vím, tak jste psala, že v rekapitulaci tržeb už jsou odečtené nájmy, tak to mu do příjmů nemůžete přece dát, jeho příjmy jsou před odečtením nájmů. A trvala bych na tom, aby donesl doklady o příjmech, abyste si mohla ověřit, kolik peněz vlastně patří do příjmů 2013.
Já už jsem bohužel takovýto paskvil také viděla, jednou, myslím si osobně, že nevěděli na jaký "papír" mu mají potvrzení o říjmech vystavit, tak použili z neznalosti toto. Pokud tam jsou jen příjmy a žádná další čísla...... tak to snad není závislá činnost. Úlpně zbožňuju takovéto podklady.... to aby byl člověk Copperfield, aby z toho poznal, o co jde....
To Potvrzení o zdanit.příjmech je klasický formulář, který se vystavuje pro zaměstnance.Taky nechápu, proč mu ho dali. Na potvrzení o zdanit.příjmech má příjmy a ZD 28.350Kč a na Ročním vyúčt.plateb z nájemného vztahu v rekapitulaci tržeb má 60.395Kč.
Tak jestli nemá uvedeno v rekap.tržeb jeho příjmy a na Potvrzení o ZP už odečtené nájemné a částku ke zdanění.Nikdy jsem se s tím nesetkala.Ale vyžádám si od něho doklady o příjmech, abych zkontrolovala. Děkuji Vám za příspěvky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 3. 2014 14:31
Prosím,nemáte někdo zkušenosti s účtov.trenéra ve fitness? FO na ŽL a platí si sám SP a ZP. Donesl mi doklady,kde je od pronajímatele fitness Potvrzení o zdanitelných příjmech pouze s vyčíslenými příjmy. A ještě donesl Roční vyúčtování plateb z nájemního vztahu,kde je rekapitulace tržeb za celý rok.Tvrdí, že mu nájemné strhávají z tržeb.Tak to mám ze zaměstnání zahrnout do přiznání pouze příjmy a z podnikání pouze výdaje? Jinou činnost neprovozoval. Nemáte s tím někdo prosím zkušenosti?Děkuji za příspěvky a rady.