Re: Daňový doklad k přijaté záloze
Tak to je Váš postup špatný. Pokud se mi sejde záloha i vyúčtování v tomtéž měsíci, postupuji jako Vy, ale když je záloha v jiném měsíci než vyúčtování, vystavím k záloze daň.doklad s DUZP dnem zaplacení té zálohy.
Jde mi o to, že zálohy byly 2.000 Kč (28.2.) a 3.000Kč (2.3.) - tedy celkem nízké částky. Je tedy třeba vystavit 2 daňové doklady k přijatým platbám a konečnou fakturu s nulovou DPH. Odběratel si to přesto může zahrnout do DPH až po obdržení dokladu, tedy v březnu, tudíž jsem nepochopila, proč to po mně chce opravit....
Přečetla jsem si pro oživení §§ ZDPH a na vystavení daň.dokladu máte 15 dní. Takže, když do té doby stihnete vystavit konečnou fakturu, neměl by po vás, dle mého názoru, odběratel ten doklad k záloze snad ani chtít... Protože do 15 dní dostal tu zúčtovací fakturu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 3. 2014 14:50
Dobrý den, vystavuji zálohové faktury a většinou zákazník okamžitě zaplatí, takže během 7 dní vystavím konečnou fakturu. Nevystavuji tedy daňový doklad k přijaté záloze. Nyní jeden odběratel zaplatil fakturu ve dvou splátkách - 28.2. a 2.3. Vystavila jsem konečnou fakturu 5.3. a on to po mne chce opravit, že prý je to špatně. Právě proto, že to dělám běžně, je mi divné, že by se dosud nikdo neozval. Je můj postup špatný? Předem děkuji za odpověď.