Re: Úroky z úvěru
Do uzavřených období už účtovat nemůžete. Pokud máte otevřen rok 2013, lze úroky a jistinu 2012 opravit rozvahově a v roce 2013 přeúčtovat interním dokladem. Pokud už 2013 uzavřen máte, pak oba roky rozvahově a úroky do nákladů nedostanete. Vy nemáte na splátkovém kalendáři vždy vyčíslenu splátku jistiny a úrok? Každý měsíc? Podle toho jste měla účtovat.
Re: Úroky z úvěru
Právě, že to tam nemám a tak jsem úrok vypočítala, pouze odečtením celkové částky, která bude zaplacená od výše úvěru..
2013 mám ještě otevřený. Jak to mám prosím tedy konkrétně opravit? Udělám INT a navýším úvěr na D 461 a kam mám tedy zaúčtovat úroky za rok 2011 a 2012? Na jaký účet, když už si je nemohu dát do nákladů? Děkuji moc za pomoc, ještě nikdy jsem se z takovou to situací nesetkala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 3. 2014 21:32
Dobrý den,
prosím o radu. Společnosti si vzala úvěr ve výši 591 138,-
splatný v 60ti splátkách. Celkem mělo být zaplaceno 726301,91.
Odečetla jsem tedy 726301,91-591138 a zjistila, že 135163,91 je úrok, děleno 60ti splátkami to dělá 1814,64 měsíčně. Účtovala jsem tedy měsíční splátku jistiny úvěru plus měsíční úrok. Je to tak správně? Nyní se úvěr ukonči kvůli odcizení předmětu financování a nemohu se dopočítat zbývající jistiny, kterou uvedl poskytovatel úvěru. Podle jeho údajů bychom měsíčně platili vyšší úrok a méně umořovali, jak mám, ale zjistit kolik kč dělá úrok v jednotlivých splátkách?
Děkuji moc za všechny rady.