Re: Drobné přeplatky
Mně spíš většina dodavatelů zaokrouhluje faktury nahoru na celé koruny a to naúčtuju na 548. Pokud se objeví zaokrouhlení dolů, zaúčtuju to taky na 548, ale minusem... Asi by bylo správnější to účtovat jako výnos na 648.
Předpokládám, že takové drobné případná kontrola nebude brát nijak striktně...
Vodafone faktury jsou zajímavá snůška kouzel se slevami...
Docela divně to dělá i UPC - tam fakturu sice zaokrouhlí, ale běda, když je nutno zaokrouhlit směrem dolů - "nedoplatky" pak kumulují a když dosáhnou 1,- je další faktura navýšena o 1,- Kč... Jen doufám, že se stejně chovají i k zákazníkům, kteří mají "zaokrouhlovací přeplatek"...
Děkuji za reakci.
Zaokrouhlení je jasné, to je běžné, ale tady je to tak, že osvč fkt 3x přeplatil cca o 1,2kč (nevím proč) a z těch jejich vyúčtování nechápu, co s tím udělali. Nevím, jestli to mám řešit, když jde o takové drobné, nebo prostě vnitřním zúčtováním dát nedaňově na 548 a srovnat si tím saldo.
Pro klid duše 548 nedaňově nebo jakýkoli jiný nedaňový výdaj asi stačí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 3. 2014 10:02
Dobrý den, uvažuju nad tím, jak zaúčtovat drobné přeplatky přijatých faktur (Vodafone)... Ve vyúčtování se pořád nemůžu zorientovat, jak tam ty drobné přeplatky odečítají. Už nad tím sedím hodinu a jde dohromady o 4kč.
Poraďte mi prosím, jak to řešíte vy?