Re: dodatek prac.smlouva účinnost
Ano, to možné je. Mzdová vás za změnu uprostřed měsíce bude milovat.
Re: dodatek prac.smlouva účinnost
Ano, mám se ráda....velice děkuji za odpověd. dodatky udělám tedy den/dva po kontrole z inspektorátu práce. Pracovní smlouvy nyní píše paní provozní,ke mě se nedostaly. A ty původní které byly ode mě v pořádku (nechala je u dvou zaměstnanců) před kontrolou vyhodila(stáhla si z netu starý vzor s nesmyslnými §), dala je zaměstnancům znovu podepsat = ted je všechno špatně, včetně min. měsíčních mezd (mají měsíční mzdy, nezařadila podle druhu práce), v návaznosti na vyměněné prac.smlouvy mi ted v 80% měsíců nesedí ani výplatnice.... a do středy má být vše OK,vyhotovit dodatky, opravit co je ve smlouvách špatně. tak se mu to snažím nějak napravit aby pokuta z IP byla co nejmenší...ted to je tak na 200-250 tis. Kč mu inspektor řekl. A dalších kopanců má provozní nepočítaně včetně docházky
Děkuji
>>>Ne, nikdy nemůže být zpětná účinnost
>>
>>Díky, a bude v pořádku, když dodatek bude uzavřený
>>dne
>>12.3. - tzn. že by změna o výši mzdy platila tedy již
>>za měsíc březen (byla by tam věta: Účinnost této
>>dohody nabývá platnosti dnem 12.3.=zaměstnanec by měl
>>za
>>březen vyšší HM).
>
>"Účinnost této dohody nabývá platnosti dnem 12.3."
>
>Toto je naprostý nesmysl, nic takového tam nelze
>psát.
>
>Uveďte:
>Dohoda o změně pracovní smlouvy nabývá platnosti i
>účinnosti dne 12.3.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 3. 2014 10:03
Dobrý den, může bý dodatek k prac. smlouvě uzavřen např.12.3. s tím, že se ujednání o mzdě mění k 1.3.? Dodatkem se doplnuje několik náležitostí prac. smlouvy. Že by se nemuselo na každého zam. psát vícero dodatků. Děkuji.