11 mes. zamestnanec, mesic OSVC - zuctov

• (neregistrovaný)

16. 3. 2014 12:41

Dobry den,

chtela bych se zeptat, jak na danove priznani, kdyz jsem jedenact mesicu byla vedena jako zamestnanec a v prosinci jsem pracovala jako OSVC - poskytovani sluzeb. Za tento mesic jsem dostala odmenu az v lednu (nevim, zda to hraje nejakou roli), ZP a SP v prosinci radne zaplaceno.

Muzete, prosim, poradit, jakym zpusobem vyplnit danove priznani? Prehledy od byvaleho zamestnavatele mam, takze v tom neni problem, dan si jako zamestnanec spocitam bez problemu, jen nevim, jak na priznani a prehledy za jeden mesic OSVC.

Dekuju za reakce

Lucie

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2014 12:46

p. (neregistrovaný)

Re: 11 mes. zamestnanec, mesic OSVC - zu
      Asi vedete daňovou evidenci a v tom případě příjmy = skutečně obdržené peníze. Ty jste však dostala až v lednu 2014. Proto na daň. přiznání bude v Příloze l .. příjmy 0 a výdaje rovněž 0. Na SP a ZP bude přeplatek.

• 16. 3. 2014 12:52

Lucie.e (neregistrovaný)

Zapomnela jsem - vydaje pausalem - u sluzeb ktere poskytuji, je to asi nejlepsi moznost.. Tam by snad rozdil byt nemel.

Dekuji za odpoved

L.

• 16. 3. 2014 13:14

Katka2 (neregistrovaný)

Na ZP a SP přeplatek asi nebude - musíte platit minimum.
      Jestli máte výdaje % v tomto případě nerozhoduje.
      Nějak jsem z té formula dotazu znejistěla,jestli nechcete podávat 2 DP - jednou jako zam-nec a jedno jako OSVČ, to opradu ne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).