Re: Přechod z DE na výdaje% - dodanění z
V přiznání patří na ř. 105 a na druhou stranu přílohy č. 1 do tabulky E - zvyšující. Tím máte sklad na O, protože ve výdajích je už máte. Až zásoby prodáte, tak si jako výdaj dáte %. Já dala do přehledů OSSZ a VZP až v roce 2013 s pohledávkami a závazky.
s ř. 105 souhlasím, ale až se zásoby (dodaněné) prodají, tak už nepodléhají zdanění (byly již dodaněny), veďte si nějakou evidenci, ze které bude patrno, které zásoby byly již dodaněny a kdy byly prodány, jelikož nebudou vstupovat do zdanitelných příjmů.. a měl by se podat i opravný přehled na OSSZ
Děkuji Vám oběma za reakce na můj dotaz a ještě, prosím, paní Veroniko, je to tedy tak, že když se zásoby prodaly v r. 2013, tak o tu stejnou částku, která se dodaňovala za r.2012 nyní ponížím příjmy? Tedy o hodnotu zásob v pořizovacích cenách? A mohla byste mi napsat podle jakého zákona musím podat opravný přehled na OSSZ ale na ZP ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 3. 2014 17:35
Dobrý den, pročetla jsem historii, ale některé příspěvky se dost liší, tak bych to potřebovala v hlavě trochu urovnat. Mám dělat hospodu, kde v roce 2012 uplatňovali skutečné výdaje, v roce 2013 by chtěli přejít na výdaje %. Ke konci roku 2012 neměli žádné pohledávky ani závazky, pouze zásoby zboží cca 30000,-. Musím tedy podat dodatečné DP za r.2012 a dodanit tyto zásoby, prosím o radu, kam v dodatečném DP těch 30000,- napsat a dále bych prosila o radu, zda musí také podat dodatečné přehledy na SP a ZP. V některých příspěvcích bylo, že se podává pouze na SP. Dále bych potřebovala poradit, co s těmito 30000,- v roce 2013, kdy byly tyto zásoby prodané. Odečtu od příjmů 2013 a ze zbytku příjmů vypočítám % výdajů? Děkuji za vaše rady a váš čas, obětovaný tomuto fóru.