Přechod z DE na výdaje% - dodanění zásob

• (neregistrovaný)

16. 3. 2014 17:35

Dobrý den, pročetla jsem historii, ale některé příspěvky se dost liší, tak bych to potřebovala v hlavě trochu urovnat. Mám dělat hospodu, kde v roce 2012 uplatňovali skutečné výdaje, v roce 2013 by chtěli přejít na výdaje %. Ke konci roku 2012 neměli žádné pohledávky ani závazky, pouze zásoby zboží cca 30000,-. Musím tedy podat dodatečné DP za r.2012 a dodanit tyto zásoby, prosím o radu, kam v dodatečném DP těch 30000,- napsat a dále bych prosila o radu, zda musí také podat dodatečné přehledy na SP a ZP. V některých příspěvcích bylo, že se podává pouze na SP. Dále bych potřebovala poradit, co s těmito 30000,- v roce 2013, kdy byly tyto zásoby prodané. Odečtu od příjmů 2013 a ze zbytku příjmů vypočítám % výdajů? Děkuji za vaše rady a váš čas, obětovaný tomuto fóru.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2014 20:01

Re (neregistrovaný)

Re: Přechod z DE na výdaje% - dodanění z
      V přiznání patří na ř. 105 a na druhou stranu přílohy č. 1 do tabulky E - zvyšující. Tím máte sklad na O, protože ve výdajích je už máte. Až zásoby prodáte, tak si jako výdaj dáte %. Já dala do přehledů OSSZ a VZP až v roce 2013 s pohledávkami a závazky.

• 16. 3. 2014 22:07

VeronikaKA (neregistrovaný)

s ř. 105 souhlasím, ale až se zásoby (dodaněné) prodají, tak už nepodléhají zdanění (byly již dodaněny), veďte si nějakou evidenci, ze které bude patrno, které zásoby byly již dodaněny a kdy byly prodány, jelikož nebudou vstupovat do zdanitelných příjmů.. a měl by se podat i opravný přehled na OSSZ

• 16. 3. 2014 22:46

Líba P. (neregistrovaný)

Děkuji Vám oběma za reakce na můj dotaz a ještě, prosím, paní Veroniko, je to tedy tak, že když se zásoby prodaly v r. 2013, tak o tu stejnou částku, která se dodaňovala za r.2012 nyní ponížím příjmy? Tedy o hodnotu zásob v pořizovacích cenách? A mohla byste mi napsat podle jakého zákona musím podat opravný přehled na OSSZ ale na ZP ne?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).