Re: daňové zvýhodnění - nevím, co s tím.
>Dobrý den,
>
>moc vás prosím o rychlou radu: pracovnice v roce 2013
>uplatňovala daňové zvýhodnění na syna (VŠ), v září
>měla donést potvrzení o studiu, slíbila, že donese, ale
>nedonesla (daňové zvýhodnění jsem i přesta ponechala) ,
>dne 4.11.2013 mi nahlásila, že syn VŠ předčasně
>ukončil. Daňové zvýhodnění jsem zastavila a srazila za září
>a říjen. V prosinci 2013 mi donesla potvrzení ze
>školy, že syn byl studentem do 30.11.2013. Domluvili jsme
>se , že se jí daňové zvýhodnění vrátí v ročním
>zúčtování.
>
>Ale dnes přišla s tím, že si chce podat sama daňové
>přiznání - má americkou hypotéku a vzpomněla si na to až
>teď. A já nevím, do kdy ji mám napsat, že uplatňovala
>daňové zvýhodnění na syna na potvrzení o zdanitelných
>příjmech? Program mi vyjel 01-08/2013 .
>
>Za radu moc děkuji.
Jestli jsem to dobře pochopila, tak jste mu uplatňoval ve mzdě 1-8 (po provedených opravách) a to uvedete do potvrzení.
>
Re: daňové zvýhodnění - nevím, co s tím.
daňové zvýhodnění skutečně uplatněno 01-10, v listopadu sraženo za 09-10 (nebylo potvrzení o studiu) . Dle potvrzení o studiu (které dodala až v prosinci) má být 01-11, takže já ji vrátím to potvrzení o studiu, kde se píše, že je studentem až do 30.11.2013 a na základě toho si ona dítě v daňovém přiznání uplatní až do listopadu. Je to , prosím tak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 3. 2014 10:37
Dobrý den,
moc vás prosím o rychlou radu: pracovnice v roce 2013 uplatňovala daňové zvýhodnění na syna (VŠ), v září měla donést potvrzení o studiu, slíbila, že donese, ale nedonesla (daňové zvýhodnění jsem i přesta ponechala) , dne 4.11.2013 mi nahlásila, že syn VŠ předčasně ukončil. Daňové zvýhodnění jsem zastavila a srazila za září a říjen. V prosinci 2013 mi donesla potvrzení ze školy, že syn byl studentem do 30.11.2013. Domluvili jsme se , že se jí daňové zvýhodnění vrátí v ročním zúčtování.
Ale dnes přišla s tím, že si chce podat sama daňové přiznání - má americkou hypotéku a vzpomněla si na to až teď. A já nevím, do kdy ji mám napsat, že uplatňovala daňové zvýhodnění na syna na potvrzení o zdanitelných příjmech? Program mi vyjel 01-08/2013 .
Za radu moc děkuji.