Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 3. 2014 13:26
Dobrý den,
prosím o vysvětlení, pomoc. Nějak tápu v otázce přecenění a jeho zrušení. Chodila jsem na konzultace, kde mi bylo řečeno a následně zaúčtováno toto:
na konci roku měli akcie menší hodnotu než na počátku - tudíž hodnotu přecenění jsme dali na 564/251xxx (na 251 vytvořena ke každé akcii analytika čistě na přecenění).
Další rok jsme udělali další přecenění (zjištěna celková hodnota, kterou jsme ponížili o hodnotu přecenění loňského roku) a opět zaúčtováno na 564/251xxx). Jak to bude se zrušením tohoto účtu?? Paní, kam jsem docházela to dala na 251xxx/664. Nerozumím, proč jsem si to dala do výnosů?
Dále, mohl by mi někdo poradit, kde se o této problematice dozvím víc?? Úplně nerozumím ani výpočtu přecenění na konci roku .... kdy na konci roku spočítám přecenění, dle konzultace je to souhrn všech přecenění a musím od něj vždy odečíst min. hodnotu přecenění. Není nějaká literatura, kde toto najdu.
Mnohokrát děkuji
Oli