Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
17. 3. 2014 13:26
Dobrý den,
prosím o vysvětlení, pomoc. Nějak tápu v otázce přecenění a jeho zrušení. Chodila jsem na konzultace, kde mi bylo řečeno a následně zaúčtováno toto:
na konci roku měli akcie menší hodnotu než na počátku - tudíž hodnotu přecenění jsme dali na 564/251xxx (na 251 vytvořena ke každé akcii analytika čistě na přecenění).
Další rok jsme udělali další přecenění (zjištěna celková hodnota, kterou jsme ponížili o hodnotu přecenění loňského roku) a opět zaúčtováno na 564/251xxx). Jak to bude se zrušením tohoto účtu?? Paní, kam jsem docházela to dala na 251xxx/664. Nerozumím, proč jsem si to dala do výnosů?
Dále, mohl by mi někdo poradit, kde se o této problematice dozvím víc?? Úplně nerozumím ani výpočtu přecenění na konci roku .... kdy na konci roku spočítám přecenění, dle konzultace je to souhrn všech přecenění a musím od něj vždy odečíst min. hodnotu přecenění. Není nějaká literatura, kde toto najdu.
Mnohokrát děkuji
Oli