Paušál, ještě dotaz ...
Alli, moc se omlouvám, ale měla bych s dovolením ještě jeden dotaz, tazatelka píše, že účtenky od pohonných hmot do nákladů nedává, to je mi jasné,uplatňuje paušál, ale jak je to v případě, že peníze beru z pokladny (s.r.o.), koupím PHM ... budu o tomto výdaji v tomto případě účtovat nedaňově ?? Lze PHM kupovat třeba "za své" a do pokladny je nedaňově vůbec nedávat a paušál napsat do přiznání jen jako částku, která ponižuje základ daně? Co je v tomto případě správně ??Moc děkuji za radu J.
Re: Paušál, ještě dotaz ...
Já bych řekla, že správně v případě účetnictví je normálně o nákupu PHM účtovat do nákladů a vyloučit až v přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 3. 2014 13:27
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na jednu věc. Chci uplatnit krácený paušál ve výši 4 tis. Kč (auto používám i pro soukromé účely). Účtenky od pohonných hmot si do nákladů nedávám, nevedu knihu jízd. Ted si nejsem úplně jistá, tak tento paušál 4x12=48 tis. Kč za rok 2013 mám zaúčtovat v DE. Používám program Pohoda. V jakém řádku budu mít tuto částku 48 tis. kč v daňovém přiznání. Můžete mi poradit?
Děkuji
L.