Re: v.o.s. - uplatnění ztráty
Ztráta/zisk z vos se opravdu objeví na řádku 112 DPFO společníka. V rámci vos se žádná ztráta (ani zisk) do dalších let netáhne, výsledovka vos vždy končí s nulou na konci. Ztrátu z vos si společník vykompenzuje v rámci svého daňového přiznání - klidně ještě týž rok proti zisku z pronájmu či ze své živnosti, nebo další roky (řádek 44 DPFO). Doufám, že to píšu dobře, vos-ky účtuju sice už roky, ale zatím všechny roky skončily se ziskem :-) Vaše otázka mě však zaujala, tak jsem se zamyslela ;-) Třeba se vyjádří ještě někdo další :-)
Re: v.o.s. - uplatnění ztráty
Jo, rozumím. Píšete to dobře. Já mám takový oříšek, který jsem loni přebírala -2 společníci v s.r.o. (2), v.o.s. fyzická osoba - k tomu ještě sdružení a příjmy z §9 - jsou tytéž osoby, takže to mám všechno v jednom. Tak než se zas do toho dostanu (účtuji teď vše najednou - hrůza), tak mě to nějak napadlo abych to měla dobře. Ale pak mi to došlo, jak píšu výš.
Ten podíl se přeúčtovává a VH je nula - teď jsem to otevřela a koukám, co tam mám. Už se orientuji. Tak dík moc, pevné nervy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 3. 2014 8:42
Prosím Vás, v.o.s. měla v roce 2012 vykázanou ztrátu,
za rok 2013 zisk. Když si zapíše společník na v.o.s. na
ř. 112 v daném období ztrátu, za 2013 rozdělí zisk.
Tam je to jasně dané v každém roce? Nějak mě to zmátlo, ale asi mně to teď docvaklo - žádná ztráta se následně neuplatňuje.
V podstatě je ten HV vypořádaný ihned v daném roce.
Prosím je to tak? Díky moc