Re: DHM - nakoupený před založením s.r.o
Právnická osoba jako je s.r.o., musí účtovat v podvojném účetnictví a s tím souvisí povinnost časového rozlišování nákladů a výnosů. Dlouhodobý hmotný majetek se zařazuje do používání a nebo zůstává na 042 jako investice. Po zařazení se odepisuje a do nákladů jdou jen odpisy.Takže musíte napsat, co vlastně chcete udělat?
Re: DHM - nakoupený před založením s.r.o
Dobrý den,
jedná se drobný hmotný majetek. Ten může už jít do nákladů rovnou. Není tam nic, co by bylo nad 40 tis. Jen mi šlo o to, zda to musím dát už v prosinci a nebo až v lednu, kdy je registrace k DPH a tam si uplatňuji u tohoto majetku DPH?
A za leden můžu uplatnit v prvním daňovém přiznání k DPH.
Jestli jsem to napsala srozumitelně. :-)
Děkuji moc za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 3. 2014 20:56
Dobrý den, měla bych dotaz. DHM nakoupený před založením společnosti, dám do nákladů a DPH jsem si uplatnila až po registraci.
Společnost založena 5.12.2013. Musím dát do nákladů hned při založení tento DHM a nebo můžu dát do nákladů až v době registrace k DPH, což bylo až v lednu 2014? Firma je za rok 2013 ve ztrátě. Ale pomohlo by jí dát tento DHM do nákladů až v roce 2014. Je to možné? A nebo musím dát už do roku 2013?
Prosím spěchá!!!
A moc všem děkuji za příspěvek.