Lhůta pro zaplacení přehledu ZP

• (neregistrovaný)

20. 3. 2014 10:48

dostal se mi do rukou časopis Účetnictví č.3, kde uvádí platební povinnosti za měsíc duben. V pátém odstavci je uvedena povinnost zaplatit pojistné do 8.4.2014 pro OSVČ, která vykazuje zdanitelný příjem z podnikání jako vedlejší vedle zaměstnání, a to podle §8 odst. 3 zák. 592/92Sb. Jestli čtu zákon dobře, tak tato osoba má povinnost zaplatit pojistné do 8 dnů po povinnosti podat přehled. Ve výše uvedeném odstavci je odkaz na §24 odst.2. A v §24 odst. 2 se říká, že přehled musí odevzdat do 1 měsíce po povinnosti podat daňové přiznání - to znamená, že přehled je povinna podat nejpozději do 30.4. Z toho mi vyplývá, že když podám daň 31.3., přehled musím podat do 30.4., tak do 8 dnů musím zaplatit pojistné, tj. nejpozději 8.5.2014. Chápu snad ten zákon špatně? Díky za informace
    -------------------------------------------------------------------------

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2014 11:44

fibu (neregistrovaný)

Re: Lhůta pro zaplacení přehledu ZP
      ..........................................
      Moc se omlouvám, jsem v poslední době dost dezorientovaná, ale odpověď Ano je odpovědí na mou úvahu o datu platby, nebo pro otázku, že zákon chápu špatně? Ještě jednou děkuji za informaci a za trpělivost se mnou.

• 20. 3. 2014 11:47

maxx (neregistrovaný)

Re: Lhůta pro zaplacení přehledu ZP
      Vidím, že nezorientovaná jsem i já :-)
      Ano - jako máte dobře datumy :-)
      Omlouvám se.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).