Re: Lhůta pro zaplacení přehledu ZP
..........................................
Moc se omlouvám, jsem v poslední době dost dezorientovaná, ale odpověď Ano je odpovědí na mou úvahu o datu platby, nebo pro otázku, že zákon chápu špatně? Ještě jednou děkuji za informaci a za trpělivost se mnou.
Re: Lhůta pro zaplacení přehledu ZP
Vidím, že nezorientovaná jsem i já :-)
Ano - jako máte dobře datumy :-)
Omlouvám se.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 3. 2014 10:48
dostal se mi do rukou časopis Účetnictví č.3, kde uvádí platební povinnosti za měsíc duben. V pátém odstavci je uvedena povinnost zaplatit pojistné do 8.4.2014 pro OSVČ, která vykazuje zdanitelný příjem z podnikání jako vedlejší vedle zaměstnání, a to podle §8 odst. 3 zák. 592/92Sb. Jestli čtu zákon dobře, tak tato osoba má povinnost zaplatit pojistné do 8 dnů po povinnosti podat přehled. Ve výše uvedeném odstavci je odkaz na §24 odst.2. A v §24 odst. 2 se říká, že přehled musí odevzdat do 1 měsíce po povinnosti podat daňové přiznání - to znamená, že přehled je povinna podat nejpozději do 30.4. Z toho mi vyplývá, že když podám daň 31.3., přehled musím podat do 30.4., tak do 8 dnů musím zaplatit pojistné, tj. nejpozději 8.5.2014. Chápu snad ten zákon špatně? Díky za informace
-------------------------------------------------------------------------