Re: zboží do daňového ráje DPH?
omlouvám se, musíte si pročíst § 84 ZDPH vracení daně fyzickým osobám ze třetích zemí při vývozu zboží, tam jsou přesně stanoveny podmínky pro prodávajícího i kupujícího, ohledně vrácení DPH
Ale to se týká FO, tento klient chce fakturovat na právnickou osobu z daňového ráje, tak tam pokud se nejedná o vývoz, ale dodání zboží s místem plnění v tuzemsku - předáme mu na prodejně, tak i když je to právnická osoba, není vývoz, tak FAKTURA S DPH? Děkuji
takže má pravdu, že mu můžu fakturovat bez DPH, i když mu jen u nás v čr zboží předám a dostanu údaje na firmu z 3..země, tak to jsem tedy znovu chytřejší, a Jani, kde na to najdu paragraf v zákoně o DPH, vytisknu si to a přiložím k takové faktuře a takovému daňovému přiznání. Hezký den,.
Já se ještě jednou přidávám s par. 7 odst. 1, kdy místem plnění při dodání zboží je tuzemsko, když neorganizuji přepravu, nemůže to tedy být dodání zboží a ne vývoz? Vývoz jsem si našla v par.66, že to je když já zajišťuji dopravu a mám potvrzení o tom, že opustí zboží eu prostor, ale to zboží eu prostor neopustí, ten pán je Čechm, jen má firmu v daňovém ráji. Já bych fakt nechtěla udělat chybu a doplácet DPH:-(n
>
>>>>>vývoz na právnickou osobu- daňový doklad JSD -celní
>>>>>potvrzení o vývozu-výstupu z EU do třetí země,ale
>>>>>takový
>>>>>doklad mít nebudete -pak je vývoz ř. 22 bez daně v
>>>>>přiznání DPH,
>>>
>>>Já se ještě jednou přidávám s par. 7 odst. 1, kdy
>>>místem plnění při dodání zboží je tuzemsko, když
>>>neorganizuji přepravu, nemůže to tedy být dodání
>>>zboží
>>>a ne
>>>vývoz? Vývoz jsem si našla v par.66, že to je když já
>>>zajišťuji dopravu a mám potvrzení o tom, že opustí
>>>zboží
>>>eu prostor, ale to zboží eu prostor neopustí, ten pán
>>>je Čechm, jen má firmu v daňovém ráji. Já bych fakt
>>>nechtěla udělat chybu a doplácet DPH:-(n
>>
to jsme se nepochopily, abyste to mohla prodat bez jako vývoz, musíte mít celní doklady o výstupu zboží z DU - tzv. JSD ,pak jde
prodat bez daně, jinak bych prodala s daní jako by koupit tuzemec,
potvrzení o vývozu - bez daně-mít nebudete
>>opravdu bych prodala s daní , vy nemáte potvrzení -
>>daňový doklad o vývozu, celní doklad, vy mu to prodáte
>>v
>>ČR jako tuzemci
>
>Aha,já myslela, že mi právě radíte, abych to prodala
>bez a dala na řádek 22, proto tam pak píšu ty
>paragrafy, že tomu nerozumím, nepochopila jsem předchozí vaši
>odpověď, děkuji i za trpělivost. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 3. 2014 11:29
Dobrý den, prosím moc o radu, máme jednoho klienta, který si u nás koupí oblečení a chce vystavit fakturu na firmu z Britských panenských ostrovů a chce fakturaci vystavit bez DPH. Oblelečení si vyzvedne a koupí u nás na prodejně v tuzemsku. Má pravdu, že chce fakturu bez DPH, nebo si mám trvat na tom, že se nejedná o vývoz, tady jde o spotřebu v tuzemsku a fakturovat s DPH?
Děkuji Vám předem