Re: Náklady na pracovnu ve vlastním domě
Děkuji za odpověď, ale nevím jaké máte zkušenosti s děláním účta pro lékaře, ale alespoň já mám dojem, že já mám být ta, která jim poradí různé fígle typu - jedu na dovolenou - uděláme z toho služební cestu, koupím si oblek - jezdím na školení, kongresy apod. přitom nemám jediný doklad, že se těchto školení zúčastnil aj. Přiznám se, že na tyto "fígle" moc nejsem, v jejich očích jsem ta, která jim neumí "dobře poradit", když jiní lékaři toto všechno nacpou do nákladů. Takže fakt něco dělám asi blbě, že se snažím být poctivá ... Uf, tak jsem si alespoň trochu postěžovala.
Musím s vámi souhlasit, to nejsou jen lékaři. Všichni jsou nesoudní, ale když přijde na lámání chleba, tak mají "blbou účetní". Ve vašem případě by si mohl tu místnost pronajímat, podle ceny obvyklé a ten pronájem následně zdanit v DPFO.Nájemní smlouvu může sepsat i s manželkou, pokud je vlastníkem nemovitosti.
.Nájemní smlouvu může sepsat i
>>>s
>>>manželkou, pokud je
>>vlastníkem
>>nemovitosti.
>>
>>http://www.adar.cz/online-poradna/6049-pronajem-prostoru-vlastnimu-s-r-o
>>Aby Vás nechtěli vyměnit, dnes to s tou prací moc
>>dobře nevypadá.
>Děkuji za odpověď, ale asi jste si nevšiml-a, že jsem
>výše uváděla, že jde o DE, tudíž fyzickou osobu, je
>pravda, že jsem psala o účtu ..., ale díky za reakci.
V tomto případě je dle mého názoru jedno, zda se jedná o náklady či o výdaje.
Faktem je, že pokud by lékař část svého domu používal jako ordinaci, tak by mu případná kontrola z FÚ poměrné náklady na provoz ordinace nerozporovala. A když má pracovnu, kde večer probírá zdravotní karty pacientů a dále se vzdělává - ať ji má. A pokud u něj chcete zůstat pracovat, tak Vám opravdu nezbývá nic jiného, než mu pomoci alespoň s "papíry". Jinak si najde jinou účetní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 3. 2014 15:02
Dobrý den, prosím, ráda bych se podělila s někým o zkušenost - jedná se o lékaře, který má ordinaci v pronájmu, ale také vlastní rodinný dům, ve kterém má pracovnu a chtěl by si uplatňovat náklady do DE i z této pracovny, co všechno musí tedy udělat, aby náklady vzniklé na tuto místnost byly daňové uznatelné. Děkuji.