Re: Překročil obrat-registrace DPH pozdě
Veroniko,to není tak jednoduché, oni nemusí nic. Je to pouze na jejich dobré vůli.
Tak to si neumím dost dobře představit, že si domluvím nějakou službu (práci,materiál) od neplátce DPH, vše převezmu, fakturu uhradím a za půl roku dostanu další fakturu: "Jé, já se spletl, připlaťte mi ještě na DPH." Tak to snad takto nefunguje. Navíc odběratel si dph neuplatní, protože v době poskytnutí služby dodavatel nebyl plátce..... To si myslím,že vám nikdo nezaplatí. Je chyba dodavatele,že si obrat nesledoval, podle mě ponese následky on.
Asi ponese, jen chci zkusit najít nějaké řešení, 15% zaplatit Fú a nikdo jiný si to neuplatní, a ani mu to nezaplatí. Je pravda, že jsem mu říkala, ať mi raději nosí faktury, ať si obrat pohlídám, ale víte, jak to je, přijdou v březnu a myslí si, že vše bude ok. Děkuji
Ano, máte naprostou pravdu. Také to znám... A když jim řeknete, jak jim to Fú spočítá, tak vám stejně nevěří nebo rovnou spustí nadávky. Je to škoda,že tu registraci neudělal - pokud navíc dělá stavební práce pro plátce, tak to mohlo být docela bezbolestné.... Ale někdo by mu musel to DPH zpracovat (pokud si netroufne) a to jsou pro ně zase "zbytečné peníze navíc"...
Bude to pro něho opravdu drahá zkušenost.
Držím vám pěsti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 3. 2014 18:37
Dobrý den, klient, který mi nosí každoročně účetnictví překročil obrat v 8/2013, plátcem DPH se měl stát v 10/2013, ale jelikož jsem to zjistila až nyní šel se zaregistrovat až v březnu 2014, zpětně ho zaregistrovali od 10/2013. Dělá stavební práce, tak jsem si myslela, že uplatníme režim přenesení daňové povinnosti, ale to zákon zakazuje, protože se zaregistroval pozdě, musím faktury zvednout o 15% DPH (zednické práce pro bytové jednotky, ale fakturuje plátci DPH). On to zaplatí finančáku, ale nikdo mu tu daň z přidané hodnoty nikdy nezaplatí, jelikož mají faktury od neplátce? Nebo jak to prosím je? Děkuji za rady.