Re: závazky
Ale jak jste psala o té došlé faktuře, tak ona je po splatnosti do 180 dnů - otázkou je, jaké období má program nastavený.
Většinou má do 30 dnů, pak do 90 dnů, pak do 180 dnů a více dnů.
Pravděpodobně tam máte nastaveno rozmezí doby
* od 1 dne po splatnosti do 180 dnů po splatnosti
* a pak od 181 dnů po splatnosti a starší
Sama uvádím do přílohy k účetní závěrce závazky obchodní po splatnosti v souhrnu bez rozlišení, jak dlouho jsou po splatnosti. Záleží na tom, jakou to má informace vypovídací schopnost
já vlastně jediné co můžu zadat je postup v programu:
saldokonto za období od 01.01.13-31.12.13
a poté se mne to zeptá stav pohledávek a závazků k datu a zadám 31.12.13 a vyjede mi to tuto sestavu, ale závazky to sice uvádí správně k 31.12.13 (ale ty data po splatnosti to počítá k dnešnímu dni a to nevím jestli je správně)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 3. 2014 20:41
dobrý den, prosím o radu, pokud uzavírám rok k 31.12.13 a chci vypsat závazky po splatnosti, tak se počítá po splatnosti k jakému datu protože program mi počítá např. došlá faktura 16.11.13 splatnost 25.11.13 a program mi vyjede tuto částku po splatnosti do 180 dnů. Myslela jsem, že se to vztahuje po splatnosti k datu 31.12.13, ale to mi na 180 dní nevychází, nevíte?
děkuji za pomoc