Re: sleva na manželku
V práci vám nemohli dělat daňové přiznání, pokud jste požádal, mohli vám udělat roční zúčtování, jestli jste nepožádal, nemohli.
Když jste za rok 2012 nepodával daňové přiznání, můžete podat řádné a můžete si v něm uplatnit slevu na manželku, pokud její příjmy nebyly větší než 68000/rok. Do vlastního příjmu manželky se počítá, mimo jiné, peněžitá pomoc v mateřství, ale nepočítá se rodičovský příspěvek.
K přiznání můžete doložit čestné prohlášení manželky, že její příjem v roce 2012 nebyl větší než 68000,-Kč. Není to sice povinnou přílohou daňového přiznání, ale nic tím nezkazíte. Některé FÚ si potom o to žádají.
Musíte doložit potvrzení o zdanitelných příjmech od vašeho zaměstnavatele za rok 2012.
Re: sleva na manželku
>>Dobrý den ,mohu si udělat dodat.dan.přiznání za rok
>>2012, v práci mi oznámili,že mi to nedělali,
A požádal jste v řádném termínu do 15.2.2013 o roční zúčtování daně? Zaměstnavatel jinak žádné zúčtování zaměstnancům bez žádosti dělat nesmí. Ani není v žádném případě oprávněn zpracovávat daňové přiznání.
Takže řešíme dvě varianty - požádal jste a zaměstnavatel neudělal, nebo nepožádal jste a pak musíte řešit toto zpracováním svého DP.
a ještě
>>mohu si uplatnit manželku je na mateřské dovolené a
>>jaké
>>musí doložit potvrzení.Děkuji.
>
>V práci vám nemohli dělat daňové přiznání, pokud jste
>požádal, mohli vám udělat roční zúčtování, jestli jste
>nepožádal, nemohli.
>Když jste za rok 2012 nepodával daňové přiznání,
>můžete podat řádné a můžete si v něm uplatnit slevu na
>manželku, pokud její příjmy nebyly větší než 68000/rok. Do
>vlastního příjmu manželky se počítá, mimo jiné,
>peněžitá pomoc v mateřství, ale nepočítá se rodičovský
>příspěvek.
>K přiznání můžete doložit čestné prohlášení manželky,
>že její příjem v roce 2012 nebyl větší než 68000,-Kč.
>Není to sice povinnou přílohou daňového přiznání, ale
>nic tím nezkazíte. Některé FÚ si potom o to žádají.
>Musíte doložit potvrzení o zdanitelných příjmech od
>vašeho zaměstnavatele za rok 2012.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 3. 2014 18:45
Dobrý den ,mohu si udělat dodat.dan.přiznání za rok 2012, v práci mi oznámili,že mi to nedělali, a ještě mohu si uplatnit manželku je na mateřské dovolené a jaké musí doložit potvrzení.Děkuji.