Re: Zvláštní režim DPH
vy nerozlišujete přijatá a uskutečněná plnění? - nákup služeb nebo výbavy je přijaté plnění a uvádí se do ř. 40 nebo 41
a prodej ve zvláštním režimu je uskutečněné plnění - ř. 1 ZD z rozdílu cen, zbytek prodejní ceny do ř. 26
pokud s tím nemáte zkušenosti, tak doporučuji prostudovat odbornou literaturu
To samozřejmě rozlišuji, ale nebyla jsem si jistá, pokud je prodejce ve zvláštním režimu, zda může uplatňovat odpočty DPH. Takže nemůže uplatnit pouze odpočet na DPH koupeného automobilu. Jinak při ostatních nákupech odpočty uplatňuje? Samozřejmě jsem si zjistila, za jakých okolností použije zvláštní režim a kdy ne. Děkuji mnohokrát.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Pořídili jsme do majetku v roce 2009 ojetý vůz ve zvláštním režimu (§90), nyní chceme vůz prodat. Musíme z prodeje odvést DPH? Dohledala jsem starý článek, že by v tomto případě byla nepřímo splněna podmínka, plátce nemohl uplatnit daň na výstupu a při následném prodeji může uplatnit osvobození od daně. Můžete mi prosím někdo poradit jak správně postupovat?
Děkuji moc.
Hana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 3. 2014 14:15
Dobrý den, vedu daňovou evidenci prodejci ojetých automobilů. V letošním roce se zaregistroval do plátců DPH po překročení limitu obratu. Používá zvláštní režim dle §90 zákona o DPH. Není mi jasná jedna věc. Pokud koupí auto, které dá před prodejem někde opravit, nebo dokoupí například výbavu, může si z těch oprav nebo dokoupených věcí uplatnit odpočet DPH? Nebo prostě jen odvádí DPH z provize a daň na vstupu neuplatňuje vůbec. Děkuji za odpověď. Zvláštní režim je pro mě novinka.