Re: platba účetní-daň. poradce
Zřejmě je účtováno po položkách, tzn. faktura může mít více řádků, položek, pak každý z nich je počítán jako položka. To tak může být počítáno. Samozřejmě pokud banku účtuje ručně, pak také řádek v bance se počítá.
Daňoví poradci si účtují různě, paušálem, podle složitosti daňového poradenství, hodinovou sazbou - to je individuální.
Když kupujete výrobek, zboží, tak se také ptáte na cenu, na tom přeci nic není.
Myslím si, že bere jako položku každý účetní zápis. Tzn., že u faktury přijaté udělá např. 501/321, 343/321 a 321/221 - to jsou 3 položky krát 14 Kč. My daňového poradce máme, ale s tím, že účto dělám já a jemu pak jen na konci období předám výsledovku, předvahu a obraty účtů, z toho on stvoří DPPO a ještě nám počítá odpisy a radí během roku, kdy je třeba, což je většinou tak 5x za rok, víc asi ne. A za to celé si loni vzal 9.680 Kč včetně DPH. Účtuje si ale podle toho, kolik s tím má práce. Když mi najde chybu, tak to nahlásí, já musím udělat opravu, poslat mu to zpátky, on potom napíše do mailu připomínky, které musím vysvětlit a obhájit, no a když se to táhne dlouho, tak si naúčtuje třeba i 13000 Kč. Jak který rok, no.
120+60+50 a k tomu ještě připočtěte 120 FV zaplacených v bance, 60 FP zaplacených v bance a máte 410. Asi jsou na některých fakturách rozúčtovány různé položky (zboží a služby apod.)
A mimochodem účetní položka v účetnictví za 14 Kč je velmi dobrá cena.
A já si navíc účtuju ještě za zpracování roční závěrky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 3. 2014 10:58
Prosím máme externí účetní, platíme 14.- Kč za položku,
ale dodnes jsem nepochopil jak se ta položka počítá,
máme 120 FV, 60 FP, v pokladně 50 zápisů,banku, měsíčně přijde faktura k úhradě 460 položek za 14.-, zdá se mě, že u nás položka nestojí 14 Kč ale 28 Kč.
Prosím, nechci se nikoho dotknout, můžete mě to někdo osvětlit, možná se do toho počítá ještě banka??
No a konečně, nevíte kolik si účtuje daň. poradce? chceme najít slušného, ale přijít a zeptat se za kolik, to na mě není.
Děkuji Jirka