Re: RZD-vrácení celé daně i bez slev
no právě, o to mi jde, že bude vracet něco, co vlastně ani nedostala.
Paní jasná, prosím vás, ještě se mi stává, že pracovníci mi v lednu podepíší DP a RZD, ale doklady k RZD mi nosí všelijak (až jim dojdou poštou), většinou mi to nechávají v obálce na vrátnici (dělají na směny a nevidíme se), takže je potom vlastně na mě, abych ty nezdanitelné částky (úroky, životka, penzijka, dary) do jejich DP zapsala já, to je asi blbě, že? Ale jak na to?
Re: RZD-vrácení celé daně i bez slev
U nás to taky tak funguje. Zaměstnanci, kteří jsou na výjezdu mi pošlou poštou potvrzení a já to do prohlášení vypíšu (prohlášení si podepíšou vždy začátkem roku). Myslím, že to tak funguje i v jiných firmách, z toho si těžkou hlavu nedělejte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 3. 2014 12:59
Dobrý den,
chtěla bych se, prosím, zeptat, jak řešíte tuto situaci: pracovnice si chce v RZD uplatnit úroky, životní pojistku a penzijní připojištění (vše řádně doloženo), vše zapsala do daňového prohlášení, ale vzhledem k dlouhodobé nemoci se ji i bez těchto odpočtů vrací všechna daň.
Jde mi o to, jesti mám zadat do programu tyto odpočty (protože si je sama zapsala do DP) nebo je tam dávat nemám (ale to bych to asi musela škrtnout v DP a to se mi moc nechce, kdyby třeba náhodou někdy pojistku zrušila a musela dodaňovat).
Děkuji za názory.