Re: odstupné -změna dohody po vyplac.ods
ano, já jsem se tázala, co teď s tím mám dělat? Z firmy je vše vyplaceno, a uzavřeno, podle původní dohody..
Já v tom vašem dotazu nevidím, že odstupné bylo vyplaceno, proto jsem se ptala. Rozuměla bych tomu tak, že 136 tisíc je víc, než činil 4násobek odstupného, tato částka je v hrubém a vy ji vyplatíte po zdanění do 28.3.2014. Bylo to zřejmě myšleno jako navýšení původně sjednané částky a dohodli se až v březnu.
ano, dohodli se až v březnu, ale jak to mám prakticky provést? když je vše uzavřeno? vyplaceno, potvrzení o příjmu za rok 2013 posláno..? to jí mohu vyplácet odstupné v roce 2014, když už tady není? a na úřad práce jsem poslala taky doklady? že jí bylo vše vyplaceno?
.. jak může podle Zákoníku práce existovat Dodatek k dohodě o rozvázání pracovního poměru se 4měsíčním odstupem ?
ach jo.. a zítra tady mám auditory na celé účetnictví a teď mi ještě hodí na stůl tohle...
děkuji moc za jakoukoliv radu a zkušenost
>>>>>>>
>>>>>>>Mám ukončen pracovní poměr, potvrzení n aúřad práce,
>>>>>>>potvrzení o příjmu za rok 2013, evidenční list za rok
>>>>>>>2013,
>>>>>>>
>>>>>>>Nevíte někdo jak mám udělat.? Do roku 2013 přece už
>>>>>>>nepolezu, jde udělat výpočet a doplatek do roku 2014?
>>>>>>>
>>>>>>>děkuji moc
>>>>>>>
>>>>>>>Blanka
>>>>>>
>>>>>>Tak to bych jim jednoznačně smetla ze stolu.
>>>>>A tazatelka je tou osobou, která měla odstupné
>>>>>vyplatit se mzdou za listopad?
>>>>
>>>>ano, já jsem se tázala, co teď s tím mám dělat? Z
>>>>firmy je vše vyplaceno, a uzavřeno, podle původní
>>>>dohody..
>>>Já v tom vašem dotazu nevidím, že odstupné bylo
>>>vyplaceno, proto jsem se ptala. Rozuměla bych tomu
>>>tak, že
>>>136 tisíc je víc, než činil 4násobek odstupného, tato
>>>částka je v hrubém a vy ji vyplatíte po zdanění do
>>>28.3.2014. Bylo to zřejmě myšleno jako navýšení
>>>původně
>>>sjednané částky a dohodli se až v březnu.
>>
Musím zjistit od vedení, co a jak jí slíbili, pokud jí budou stačit čisté peníze - což by měli - tak chci dohodu o provedení práce - na 2x... abych se nedostala nad 10 tis.
Podpisy snad seženou, když jsou s paní v kontaktu..
>>ano, dohodli se až v březnu, ale jak to mám prakticky
>>provést? když je vše uzavřeno? vyplaceno, potvrzení o
>>příjmu za rok 2013 posláno..? to jí mohu vyplácet
>>odstupné v roce 2014, když už tady není? a na úřad
>>práce
>>jsem poslala taky doklady? že jí bylo vše vyplaceno?
>>.. jak může podle Zákoníku práce existovat Dodatek k
>>dohodě o rozvázání pracovního poměru se 4měsíčním
>>odstupem ?
>>ach jo.. a zítra tady mám auditory na celé účetnictví
>>a teď mi ještě hodí na stůl tohle...
>>děkuji moc za jakoukoliv radu a zkušenost
>Výše jste zmiňovala DPP, ta ale musí být písemná a
>nedodržení písemné formy může být sankcionováno až 10
>miliony. Pokud by částka byla do 10 tisíc, snažila bych
>se zaměstnance dohonit a dát mu ji podepsat.
dobrý den, zjistila jsem, že prý podle občanského zákoníku, lze domluvit cokoliv. Když bych se k tomu postavila tak, že vyplácím další část odstupného, na finančák odvedla 15%, tak by to mohlo snad jít.. slevu na dani ji nedám, nepodepsala....
udělá mi to něco s úřadem práce? ona na tom úřadu práce klidně může být, protože potvrzení pro pracák chtěla... tam budu ještě něco psát?
díky moc
dobrý den,, no jak.. paní obchodní ředitelka napsala do mailu částku, ale proto, že se dámě vyhovělo a po mateřské byla ještě další měsíc zaměstnána, aby měla průměr na pracák, tak odstupné bylo nižší, protože se počítalo z průměru odpracovaného měsíce.. to, že dostala peníze navíc.. jaksi dáma zapomněla počítat.. a teď neustále píševolápíševolá a zřejmě trochu vyhrožuje..:))
tak proto...:))
máte správně vypočítaný ten průměrný (pravděpodobný) výdělek pro ÚP ? §353-355 ZP
Pokud ano, pro odstupné musíte požít stejný průměr. a odstupné se počítá jako násobek průměrné mzdy, takže pokud by 136 tis nebyl násobek, podle mého nemůže jít o odstupné. Rozdíl by měla být odměna. Já bych asi chtěla, aby v tomto směru změnili dohodu - ten rozdíl by nazvali odměnou (tedy se všemi odvody).
>>>>>>>>dobrý den,, no jak.. paní obchodní ředitelka napsala
>>>>>>>>do mailu částku, ale proto, že se dámě vyhovělo a po
>>>>>>>>mateřské byla ještě další měsíc zaměstnána, aby měla
>>>>>>>>průměr na pracák, tak odstupné bylo nižší, protože se
>>>>>>>>počítalo z průměru odpracovaného měsíce.. to, že
>>>>>>>>dostala
>>>>>>>>peníze navíc.. jaksi dáma zapomněla počítat.. a teď
>>>>>>>>neustále píševolápíševolá a zřejmě trochu
>>>>>>>>vyhrožuje..:))
>>>>>>>>tak proto...:))
>>>>>>>A to je něčí milenka nebo dcera nebo co? U nás by se
>>>>>>>s
>>>>>>>ní nikdo nebabral, podepsala dohodu a tečka. A ještě
>>>>>>>by byla ráda za ten měsíc.
>>>>>>
>>>>>>co viíte, třeba vyhrožuje právem, když dokážou
>>>>>>několik
>>>>>>měsíců po skončení PP udělat dodatek k dohodě,
>>>>>>dokážou
>>>>>>třeba i jinén věci, na které kdyby přišla kontrola,
>>>>>>bylo by to dražší,
>>
>není, měla jste použít pravděpodobný průměr (§355 ZP)
Třeba mají v pravidlech, že pravděpodobný výdělek se zjišťuje z výdělku za xy dnů od nástupu do zaměstnání, často se uvádí 10 odpracovaných směn, protože se má za to, že tento výdělek už má určitou vypovídací hodnotu. je to jedna z možností, jak při nástupu do zaměstnání pravděpodobný výdělek zjiš´tovat.
A k té částce: nic nebrání tomu, aby bylo odstupné vyplaceno v dohodnuté nebo stanovené částce, je-li dodržena podmínka minmálního počtu zaručených násobků.
Já to teda přestávám chápat. Paní se vrátila z rodičovské, měsíc pracovala a pak se se zaměstnavatelem dohodla na ukončení pracovního poměru? Dohoda byla z důvodu nadbytečnosti? A tudíž náleželo odstupné ve výši předpokládám 3 měsíců a ona ho dostala ve výši 4 měsíců? Takže dostala odstupné ještě vyšší než jí náleželo podle zákona? A čím teda vyhrožuje, aby dostala ještě víc, když už původně dostala víc, než jí ze zákona náleželo?
Protože jí obchodní ředitelka napsala do mailu, že jí dá firma 130 tis. a ono to tak nevyšlo:)) prostě mám dodatek ze dne 19.3.2014 k dohodě o ukončení pracovního poměru ze dne 8.11.2014 a dodatek mám vyplatit 28.3.2014:))) a jak to udělám je moje věc:)))
Blanka
Tak jí ten rozdíl doplaťte jako odstupné (doplatek odstupného). I skončenému pracovníkovi lze doplácet doplatky. Akorát myslete na to, že už nemá podepsané daňové prohlášení. Ale další věc je, že pokud šla na ÚP, tak jí bylo vyplácení podpory odsunuté o počet měsíců, za které náleželo odstupné. A teď se vlastně ukazuje, že mělo být posunuté o delší dobu, protože to odstupné je vlastně ještě vyšší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 3. 2014 13:50
Dobrý den,
moc prosím o pomoc týkající se odstupného.
Dohoda o rozvázání pracovního poměru k 30.11.2013
v textu je
zaměstnanci bude zaměstnavatelem vyplaceno k datu ukončení pracovního poměru odstupné ve výši 4násobku průměrné mzdy. Tato částka bude připsána k hrubé mzdě za měsíc listopad.
Teď!!! mi dali dodatek že dohoda se mění tak, že sjednaná výše odstupného se z 4 násobku průměrné mzdy mění na částku 136 tis. (netuším jestli čistého, nebo hrubého)a Zdaněný rozdíl uhradí zaměstnavatel pracovníkovi 28.3.2014(mimochodem to podepsali 19.3.2014)
Mám ukončen pracovní poměr, potvrzení n aúřad práce, potvrzení o příjmu za rok 2013, evidenční list za rok 2013,
Nevíte někdo jak mám udělat.? Do roku 2013 přece už nepolezu, jde udělat výpočet a doplatek do roku 2014?
děkuji moc
Blanka