Re: náhrada ztráty výdělku-daň.přiznání
Především Vám nastala povinnost podat si sama daňové přiznání a tím musíte stihnout termín 31.3.2014. Potřebujete z Kooperativy klasické Potvrzení o zdanitelných příjmech a sražené dani, dopis Vám nestačí. To pak sečtete s Potvrzením ze zaměstnání a vše zapíšete do DP do kolonky příjmy ze závislé činnosti.Rovněž tak zálohu na daň, tak, jak píšete. Přeji hezký den.
Re: náhrada ztráty výdělku-daň.přiznání
Takže mi nestačí informace o výplatě pojistného ,které mi dal zaměstnavatel,který ho obdržel od pojišťovny v loňském roce, kde jsou výše uvedené údaje uvedené?
A do přílohy 2 se tedy pak neuvádí a rovnou uvedu do ř. 31?
Omlouvám se,ale mám v tom tedy teď pěkný zmatek.
Děkuji moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2014 14:10
Dobrý den,
v roce 2013 jsem měla pracovní úraz.
Od zaměstnavatele resp. od Kooperativy mi přišla náhrada za ušlý výdělek 4.677,-
Informace z pojišťovny jsou následující.
Bolestné 240,-
Hrubá ztráta výdělku 5.052,-
Čistá ztráta výdělku 4.287,-
Daň odvedená FÚ 765,-
Lékařský honorář 150,-
Zaměstnavatel mi řekl, že si musím udělat sama přiznání. Mohl by mi prosím někdo poradit kam úvést v daňovém přiznání, nikdy jsem se s tím bohužel nesetkala.
Uvažuji správně, když uvedu do přílohy 2(2) 1.sloupec písmeno F a do sloupce 2 částku 5.052,- pak dle instrukcí do ř. 40 atd. atd. a nakonec daň 765,- vepíšu do řádku 84(přičtu k zálohám z příjmů od zaměstnavatele.
Předem děkuji za laskavou pomoc.