Re: chybně nastavený zůstatek
Ono to vzniklo tak, že v zůstatku 311 byly faktury, které ale byly v tom roce 2011 uhrazené, tudíž v zůstatku neměly co dělat. A já vůbec nejsem schopná říct, kam účetní zaúčtovala na bankovních výpisech úhrady těch faktur, kvůli kterým byl na konci roku úplně jiný KZ 311, než jaký měl být.
A já jsem z toho na prášek a vůbec nevím, co s tím, protože si moc dobře uvědomuju, že je to můj průšvih..
Takže někdo ve firmě inkasoval peníze z vydaných faktur a nejsou ani v bance ani v pokladně? Pokud by to bylo obráceně, tak bych řekla zaúčtovat jako Opravu chyb minulých období, účet 426. Ale tohlo by mohla být zpronevěra.
Mám ověřeno, že ty prachy odešly z účtu dlužníka na účet naší firmy. To mám podložené právě výpisem, kdy jsem urgovala neuhrazenou fakturu. Jen už nemám zmapováno, proti jakému účtu to bylo na našem BV zaúčtováno, když na 311 to zůstalo. :( Asi mě zavřou za takovej bordel. Přinejmenším dostanu vyhazov, že jsem si toho nevšimla dřív.
Děkuju za reakce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 3. 2014 10:18
Dobrý den,
zkoušela jsem hledat, ale nenašla podobné téma. Mám problém - přebírala jsem účetnictví a v roce 2012 jsem si špatně nastavila počáteční zůstatek (resp. to bylo tak, že mi předchozí účetní dala špatné sestavy). Teď se mi ta chyba táhne. Jde o zůstatek účtu 311. Mám tam něco, co tam vůbec nemá být :(
Není nějaká možnost, jak to v roce 2013 opravit, abych do letoška už měla správný počáteční stav?