Re: nerezident a potvrzení o příjmech pr
Toto mám od ředitele FU:
pojistné pro nerezidenta : na řádku 20 „potvrzení“ bude: buď údaj o platbě českého pojištění, pokud si ho sám platí tento nerezident nebo údaj o zahraničním pojištění , opět placeného nerezidentem. V opačném případě, tj. nerezident nemá potvrzení o jeho platbě nemůže být řádek vyplněn, resp. pojištění byť povinné hrazeno nebylo.
Moc děkuji. V tomto případě si neplatí zahraniční pojištění. Pouze se mu strhává ze mzdy (tak jako všem zaměstnancům) těch 4,5 % ZP+ 6,5 % SP. Znamená to, se myslí toto jako "platba českého pojištění" a má se tedy tato celková částka za rok do řádku 20 uvést nebo se tím myslí něco jiného?
Já jsem tam uvedla (po konzultaci s ředitelem FU) nulu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 3. 2014 12:02
Můžete mi poradit, co se uvádí u nerezidentů do řádku 20 na potvrzení o zdanitelných příjmech?
Mám nerezidenta - Slováka - všechny příjmy za 2013 má ze závislé činnosti odsud a zde si podává přiznání. Mám uvádět něco na tom řádku 20 v tomto případě?
Děkuji.