Sleva na dítě - můžu uplatnit?

• 26. 3. 2014 13:21

Prosím o radu, jeden zaměstnanec má s přítelkyní 3 děti, už spolu nějaký čas nežijí, tak on nemohl uplatňovat slevu na dítě. Ona pak porodila dvojčata jinému otci a protože by se nezvládla starat o 5 dětí, tak se domluvili s tím otcem od třech dětí, že dva starší syny si vezme k sobě otec. Mají sepsanou dohodu a potvrzenou úředně na obecním úřadě. Má mi to stačit nebo je nutné vyjádření soudu o svěření dětí do péče? Snad je to trochu srozumitelné.
    Mockrát děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2014 15:07

Božena (neregistrovaný)

Re: Sleva na dítě - můžu uplatnit?
      Myslím, že ta dohoda ještě není důkazem, že je dodržována. Jestli o ně pečuje, určitě pobírá přídavky na děti ze sociálky. Nějaký doklad o trvalém pobytu kde jsou děti nahlášeny. Jenom na něho přitlačte, nějaké doklady najde.

• 26. 3. 2014 15:18

Líba (neregistrovaný)

Trvalé bydliště nemusí znamenat společnou domácnost. Přídavky na děti většina rodin nepobírá. Dohoda, kterou posvětil odbor sociálně právní ochrany dětí, by měla být závazná. Posuzovat, jestli je dodržována, mzdové určitě nepřísluší.

• 27. 3. 2014 6:27

v

Ona je to dohoda jen z místního obecního úřadu, kde si společně sedli, sepsali to a úředníci jim to posvětili.
      Ale volala jsem ještě na Fú a tam mi řekli, že to můžu uplatnit.
      Děkuji.

• 27. 3. 2014 7:37

Líba (neregistrovaný)

To jste hodná, že jste to sem napsala. Člověk je rád, když mají občas stejný názor jako on i úředníci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).