Re: Zam.zapomněl na slevu na manželku
zaměstnanec požádá zaměstnavatele o potvrzení o zdanitelných příjmech, tam bude uvedeno, že bylo provedeno roční zúčtování a s jakým výsledkem a manžel si podá DP, kde si uplatní slevu na manželku, protože nemá povinnost podávat DP, neplatí pro něho termín 31.3.2014
Do příjmů manželky (pro limit 68000) se ale počítá i spousta těch, které v jejím DP nenajdete :(
Párkrát jsem to tady již řešili. Bude mít od čeho ještě tuto slevu odečíst? Někteří poplatníci si myslí, že jim bude sleva vrácena - něco jako bonus na děti. Nebo už jejich sleva na poplatníka pokryla celou daň.
Jak bylo již uvedeno v předchozím příspěvku, příjem v DP není pro tuto slevu jediným příjmem - například by do tohoto příjmu patřil i příjem z prodeje nemovitosti atd. Pozor na to.
Zaměstnanec si požádá zaměstnavatele o vystavení Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok xx
Děkuji všem za rady. Vím, které příjmy se zahrnují a nezahrnují do těch 68tis., nakonec jsem zjistila, kolik manželka dostala na podpoře, takže je to celé pasé (chudák, přešvihla hranici 68tis. jen o pár tisícovek). Ještě jednou díky. D.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 3. 2014 18:39
Dobrý den, prosím o rychlou radu.
Zaměstnavatel zapomněl uplatnit v daních slevu na manželku (je možné, že zaměstnanec manželku nenahlásil). Zaměstnavatel už provedl zúčtování příjmů, je možné to ještě nějak řešit? Je možné, aby si zaměstnanec ještě rychle podal daňové přiznání? Co musí zaměstnanec od zaměstnavatele chtít za podklad (přehled příjmů?)?
Moc děkuji za odpovědi, zjistila jsem to v daňovém přiznání manželky, že neměla příjmy vyšší než 68tis.