Jak účtovat v DE

• (neregistrovaný)

26. 3. 2014 23:19

Dobrý den,
    prosím poraďte mi jak v DE zaúčtovat dlužnou částku vyplacení bývalého společníka 70tis.(závazek je z roku 2007 řešený momentálně přes právníka) a úrok z prodlení této částky 18tis. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2014 0:00

Eva M.

Re: Jak účtovat v DE
      Asi vám nerozumím. Píšete o "účtování" a v DE se neúčtuje. Zmiňujete se o bývalém společníkovi, což též zní jako společník nějaké společnosti s ručením omezeným. Nebo jde o závazek k bývalému členovi sdružení nebo "jen" spolupracovníkovi? Napište více.

• 27. 3. 2014 0:14

Sedl (neregistrovaný)

Ano byl to spolupracovník, a dlužil mu pracovali spolu na ŽL pro velkou firmu, pak se nepohodli a domluvili se na nějakém vyplacení aby z tama odešel - bohužel až tak do podrobna nevím. Dal na něho ale žalobu že mu ještě dluží 70tis a na to naskočily úroky. Já nevím jak v DE zaevidovat asi to nemá vliv na zisk takže nedaňovně asi že oboji častky. Nikde se o tom neeviduje i když je to stará záležitost.
      Děkuji (Evidujeme v pohodě)

• 27. 3. 2014 1:19

DanaW (neregistrovaný)

ono to ale až tolik nesouvisí s tím, kde evidujete - za mne... si to měli, kluci vyrovnat mimo firmičku - takže nedaňově nebo osobní výběr.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).