Re: Vyplnění řádků 30 a 111 v přiznání D
Děkuji.
Ještě mám však jeden dotaz. Vždy jsem uváděl v těchto řádcích částku neodvedeného zdr. a soc. pojištění za zaměstnance a zaměstnavatele, tj. těch cca 4,5 + 9 % za zaměstnance a 9+26% za zaměstnavatele. Protože plátce odvádí jednou částkou.
Teď se ale v zákoně dočítám, že se jedná o částky, které je povinen platit zaměstnanec, tudíž asi pouze těch 4,5 + 9 %.
Jak mám tudíž zjistit o jakou částku se jedná, jestliže zaměstnavatel neodvedl například celkem částku 100 tis. Kč?
Asi jsem se do toho nějak zamotal.
nerozumím - to jako, že jste uvedl celé nezaplacené pojistné na řádku 30?
No je to "špatně" vyplněné přiznání, bez vlivu na daňovou povinnost. Píšete, vždy - takže se to asi již nějaké roky opakuje - Fu nikdy nereagoval? Asi bych u "starého dluhu" postupovala tak jako v letech předtím (celé 111), ale nové dlužné pojistné už dejte do správných řádků
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 3. 2014 9:52
Dobrý den, prosím o radu ohledně vyplnění přiznání k DPPO, resp. řádků 30 a 111.
Pro jednoduchost zaokrouhlím částky. V přiznání 2012 byla na ř. 30 uvedena částka 100 (resp. zaměstnavatel neodvedl pojistné za zaměstnance do 31.1.13).
K 31.1.14 je dluh vůči OSSZ a ZP již. 150, tudíž na řádek 30 uvedu 150. Z původního dluhu k 31.1.12 však bylo uhrazeno pouze 80.
Mám na řádek 111 uvést částku 100 nebo 80 ?
Děkuji předem za odpověď.