Re: OSVč s tvalým pobytem na SK
Dobrý den, nevím, v jaké přesné situaci je Vaše OSVČ, ale jestli Vám to pomůže, napíšu, co jsem zjistila já a už to takto x let dělám a je to v pořádku - dle odborníků.
Pan je OSVČ s trvalým bydlištěm na SK, ale protože podniká více než polovinu roku na území ČR, vztahují se na něj naše zákony. Proto také podává DP u nás a platí zde i SP a ZP. Naše instituce k němu přistupují jako ke každému jinému OSVČ. Jediné co musí každoročně dělat je, že si v lednu zajistí na FÚ daňový domicil a zaplatí za něj nějaký malý poplatek. Snad Vám to alespoň trošku pomůže. Pěkný den. Š.
Re: OSVč s tvalým pobytem na SK
Tak to nemám tušení. Zkuste pána poslat na FÚ, ať se poptá. Můj klient si tam zašel a máme to tak, jak jsem psala výše. Třeba Vám ještě někdo poradí. Držím palec. Š.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 3. 2014 12:09
Poraďte prosím,zda je OSvč s trvalým pobytem na SK povinna platit zdravotní a sociální pojištění?
Nevím jak vyplnit přehledy.
Předem moc děkuji za rady