OSVč s tvalým pobytem na SK

• (neregistrovaný)

27. 3. 2014 12:09

Poraďte prosím,zda je OSvč s trvalým pobytem na SK povinna platit zdravotní a sociální pojištění?
    Nevím jak vyplnit přehledy.

Předem moc děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2014 12:47

Š. (neregistrovaný)

Re: OSVč s tvalým pobytem na SK
      Dobrý den, nevím, v jaké přesné situaci je Vaše OSVČ, ale jestli Vám to pomůže, napíšu, co jsem zjistila já a už to takto x let dělám a je to v pořádku - dle odborníků.
      Pan je OSVČ s trvalým bydlištěm na SK, ale protože podniká více než polovinu roku na území ČR, vztahují se na něj naše zákony. Proto také podává DP u nás a platí zde i SP a ZP. Naše instituce k němu přistupují jako ke každému jinému OSVČ. Jediné co musí každoročně dělat je, že si v lednu zajistí na FÚ daňový domicil a zaplatí za něj nějaký malý poplatek. Snad Vám to alespoň trošku pomůže. Pěkný den. Š.

• 27. 3. 2014 14:44

kkk (neregistrovaný)

Děkuji ,a jaký bude postup v případě že Osvč nezajistí danový domicil?Mohu i tak zpracovat danové přiznání jako pro klasického poplatníka v čr.

Také vám přeji hezký den,dneska to pěkně pálí -)

• 27. 3. 2014 17:36

Š. (neregistrovaný)

Tak to nemám tušení. Zkuste pána poslat na FÚ, ať se poptá. Můj klient si tam zašel a máme to tak, jak jsem psala výše. Třeba Vám ještě někdo poradí. Držím palec. Š.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).