Pořízení nového dopravního prostředku

• (neregistrovaný)

27. 3. 2014 22:33

Dobrý den,
    pořídili jsme nový dopravní prostředek z EU od neplátce. Kvůli registraci jsme zaplatili zálohu na DPH na FU. V daňovém přiznání k DPH jsme uvedli na ř.9 a 43, tím pádem + a -. Z FÚ nám byla vrácena zaplacená záloha. Dále nám paní z FÚ volala, že musíme podat dodatečné přiznání k DPH a částku uvést na ř. 43 a 47, nejsem v tomto tak zkušená, tak jsem to udělala jak požadovala. Na základě toho nám bylo DPH za dopr. prostředek znovu vráceno. Je tento postup v pořádku? Nevím kam teď zaúčtovat vrácené DPH od FÚ.
    Děkuji za pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 3. 2014 8:55

alli (neregistrovaný)

Re: pořízení nového dopravního prostředk
      když jste dávali do ř. 9 a 43, tak jste mj. účtovala 343/343
      pak máte znovu na 343 zaplacené DPH, takže vrácené DPH zase na 343

• 28. 3. 2014 9:04

Luisa (neregistrovaný)

Ano, děkuji, to jsem tak zaúčtovala, ale díky dodatečnému daňovému přiznání, které požadovala paní na FÚ nám daň byla "vrácená" znovu.

• 28. 3. 2014 9:16

alli (neregistrovaný)

pokud vám FÚ vrátil DPH 2x, musíte se domluvit na FÚ a vrátit přeplatek DPH

• 28. 3. 2014 9:44

Luisa (neregistrovaný)

FÚ nám daň vrátil na základě dodatečného daň.přiznání, kde jsme uvedli znovu částku na ř. 43 a 47 (vyžádáno z FU), tím pádem vznikl nadměrný odpočet, paní z FÚ sama upozorňovala na přeplatek a od p.jednatele chtěla aby požádal o vrácení přeplatku.
      Zajímalo mě jestli je to správný způsob, ale podle Vaší reakce vidím, že asi na FÚ udělali chybu, když si od nás vyžádali to dodatečné příznání a na základě toho vrátili daň.
      P.jednateli se pochopitelně nechce komunikovat s FÚ a přesdvědčovat je, že to dodatečné přiznání neměli chtít.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).