Re: zálohy na daň z příjmů PO
Děkuji, takže ty zálohy si tedy nechám na 341/221 a tak to zůstane? A ještě mám dotaz, loňský rok jsme podávali přiznání k PO, pak jsme dělali opravné a měli nám vrátit 2 000 Kč, ale neposlali nám to a mně to tam teď dělá zmatek, zaúčtovala jsem si tu nižší částku, tu správnou na 591/341, ale zaplatila se ta původní výšší 341/221 a teď mi tam ty 2000 Kč dělají zmatek, co s tím?
Re: zálohy na daň z příjmů PO
Pokud Vám měli vrátit 2 tis. měli jste si o ně požádat. Sami Vám přeplatek nevrátí. Pokud máte na účtě 341 dle inventury zůstatek zálohy za 2013 a přeplatek 2 tis. požádejte zároveň i o ně. Tím se Vám účet 341 vyrovná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 3. 2014 7:35
Dobrý den,
PO platila v průběhu roku zálohy na DPPO, takže se účtovalo 341/221, ale nevím, co teď s tím, mám zaúčtovat 591/341? Vychází nám, že jsme ve ztrátě, už se v tom ztrácím a nevím jak postupovat dál.
Děkuji