Re: účetní - může uplatnit 60%?
kdysi - tak rok 2007 a 2008 - bylo u řemesel namísto 80% jen 60%, tak pro ostatní pravděpodobně bylo namísto 60% jen 40%?, ale to je fakt už hooodně dávno a jestli pracuje jako OSVČ účetní, tak musí přeci každý rok sledovat zákony...
já sama jsem v roce 2010 a 2012 (vždy na přelomu roku) porodila a i v šestinedělí jsem chodila na školení, abych byla v obzoru, co se pro daný rok změnilo...
pojišťovací poradce
Prosím, můžu se zeptat, jak je to s těmi všemi finančními a pojišťovacími zprostředkovateli? Můžou mít také živnostenský list nebo ne? Pokud ano, tak jaký, jaká činnost?
Právě taky váhám, jaké dát % paušálu. Pokud bez ŽL, tak 40 %, to je mi jasné.
Děkuju za vysvětlení
Re: pojišťovací poradce
Paní Alen,
v jednom případě má v ŽR toto:
Živnostenské oprávnění č. 2:
Předmět podnikání:Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákonaObory činnosti: Činnost podnikatelských, finančních, organizačních a ekonomických poradců Zahájeno: 01.12.2006 Ukončeno: 30.03.2009 Zprostředkování obchodu a služeb Zahájeno: 30.03.2009 Ukončeno: 25.01.2014 Poradenská a konzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků Zahájeno: 30.03.2009 Ukončeno: 25.01.2014
V druhém případě má v ŽR toto:
Živnostenské oprávnění č. 1:
Předmět podnikání:Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákonaObory činnosti: Zprostředkování obchodu a služeb Velkoobchod a maloobchod Provozování kulturních, kulturně-vzdělávacích a zábavních zařízení, pořádání kulturních produkcí, zábav, výstav, veletrhů, přehlídek, prodejních a obdobných akcí Druh živnosti:Ohlašovací volná Vznik oprávnění:23.09.2010Doba platnosti oprávnění: na dobu neurčitou
Tak já opravdu nevím, co kde započítat, zda 40 % paušál nebo 60 % paušál.
Děkuju za ochotu a za Váš čas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 3. 2014 22:36
Dobrý večer, teď jsem úplně zmatená...Kamarádka účetní (osvč vedlejší) uplatňuje výdaje % z příjmu a sazbu výdajů má za r.2011 a 2012 40%. Mohla uplatnit přece 60%. Je to tak? Letos platí také 60%. Není to řemeslná živnost, ale ŽL má, tak 60%.
Mám pravdu? Děkuji.